La Vanguardia (Català-1ª edició)

Joves emprenedor­s

Apriori, una proposta molt singular

-

Afortunada­ment, avui dia per les venes de molts joves flueix un gran esperit emprenedor. Aquesta és una de les grans claus del progrés. Un país amb joves ambiciosos i preparats pot mirar cap al futur amb optimisme, i Catalunya ha estat sempre un país de gent emprenedor­a.

Fa poc més de dos anys, just abans de la pandèmia, tres bons amics, amb els 30 anys acabats de fer (Óscar Cugat, Adrià Duarte i Borja Lario Vilallonga), es van reunir i van fer la reflexió següent: generalmen­t, els llocs amb una cuina reputada són llocs una mica avorrits, i als espais més animats, la gastronomi­a deixa bastant a desitjar.

Va ser llavors, i inspirant-se en el novaiorquè­s Studio 54, quan van obrir al carrer Granada del Penedès, entre Balmes i Tuset, un espai que van batejar com a Apriori, on, a més d’oferir una carta curta però interessan­t, a les nits complement­en la seva proposta a la planta soterrani amb un espai on, a més de poder gaudir dels seus plats interessan­t, també està dedicat a la música i discoteca.

Borja Lario es va posar al capdavant dels fogons. Durant la seva formació culinària havia treballat en cuines reputades, com ara Hofmann, Bo- El caneló de cua de bou. - El brioix de bistec tàrtar.

- L’anxova sobre pa de croissant amb mantega fumada.

- El Desembarca­ment de Normandia (ostres més caviar). - L’extraordin­ària ensaladill­a russa.

- Els esmorzars que preparen amb croissants de mantega de Sacha i la seva famosa truita de patates. dega 1900 i Tikets, entre altres establimen­ts de prestigi, i es va especialit­zar a preparar plats basats en productes de temporada. En cada estació correspone­nt ofereixen a la carta unes molt selectes múrgoles, faves baby, carxofes amb foie i parmesà i pèsols del Maresme, a més d’uns extraordin­aris tomàquets. L’Adrià i l’Óscar s’encarregue­n molt profession­alment de la sala. Defineixen la seva cuina com a molt tradiciona­l i amb un gran respecte pel producte, cosa que queda patent, entre altres plats, amb la carn de bou dels canelons i la dels bistec tàrtar.

A la carta de vins hi podem trobar més de trenta referèncie­s, amb gran quantitat de varietats, tant de proximitat com nacionals i internacio­nals.

A Apriori s’hi pot anar al matí a fer un bon esmorzar o bé al migdia a dinar o a la nit a sopar i passar-s’ho d’allò més bé. I sempre gaudint. ●

 ?? Llibert Tei i ?? L’equip de l’establimen­t, inspirat en el novaiorquè­s Studio 54
Llibert Tei i L’equip de l’establimen­t, inspirat en el novaiorquè­s Studio 54

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain