La Vanguardia (Català-1ª edició)

Adeu, Super3; hola, SX3

La CCMA llança avui aquesta nova plataforma “‘digital first’, transmèdia i multicanal” per reconnecta­r amb el públic infantil

- Francesc Puig D U E S CAT EG O R I E S D I F e R E N C I A D E S

Avui és dia de relleu en el panorama televisiu dirigit als més menuts de la casa. Hora de dir “adeu, Super3” i “hola, SX3” (tot i que s’ha de pronunciar igual). La nova proposta televisiva infantil neix com una plataforma que va més enllà de ser només un canal lineal i “amb la voluntat de reconnecta­r amb els nens i nenes de Catalunya”, va expressar el director de TV3, Sigfrid Gras, durant la seva presentaci­ó. Una proposta que es divideix en dues categories i franges horàries; l’S3, dirigit a la primera infància, i l’X3, adreçat a nens més grans i preadolesc­ents.

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisua­ls (CCMA), Rosa Romà, va destacar que amb aquesta aposta per al públic infantil es pretén fer “un pas endavant” i que aquesta nova plataforma audiovisua­l ofereixi continguts infantils i juvenils en català que es puguin veure en qualsevol dispositiu i en qualsevol moment. Una proposta “digital first, transmèdia i multicanal”, va afegir la directora de continguts infantils de TV3, Laia Servera.

L’SX3 vol ser una “reforma global de l’imaginari del Super3”, va definir Servera. Una reimaginac­ió que passa per ser transmèdia i per apostar per les noves formes de consum de continguts, amb una aplicació nova per a televisors intel·ligents, i una altra per a mòbils i tauletes; un web nou; canals a les xarxes socials; un canal 24 hores en alta definició, i oferta sonora en podcast.

Es tracta del “desplegame­nt més important de producte digital que s’ha fet mai en una marca de la CCMA, amb l’objectiu que SX3 sigui el club més gran de Catalunya que creï i comparteix­i contingut en un entorn segur i de qualitat per als nens i les famílies”, va destacar la directora d’Innovació, Recerca i Estratègia Digital de la CCMA, Cristina Villà. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain