La Vanguardia (Català-1ª edició)

Camí de roses amb una espina anomenada Håland

Espanya ja sap quin és el seu grup de camí a l’Euro 2024

- Luis Buxeres

Al segon bombo, les boles de França i Anglaterra cremaven com les d’altres temps. Les vuit seleccions caps de sèrie al sorteig de classifica­ció per a l’Eurocopa 2024 tenien molt clares les seves preferènci­es. Evitar la campiona del món i la subcampion­a d’Europa era el seu únic objectiu, tenint en compte que el matí a Frankfurt no havia de presentar gaires més dificultat­s. Espanya es va sortir amb la seva.

La papereta de la roja va ser la primera que va extreure Klinsmann, una de les mans innocents, de manera que va anar a parar al grup A. Quan va arribar l’hora del segon bombo, en aquest cas responsabi­litat de la llegenda KarlHeinz Riedle, hiva haver alleujamen­t en l’expedició espanyola. “Scotland”, deia l’alemany. D’enfrontar-se a França o a Anglaterra a enfrontar-se a Escòcia. Els plans li sortien bé a Luis Enrique, però la seva presència en aquesta fase de classifica­ció encara no és clara, perquè continua sense renovar. Quan acabi el Mundial de Qatar s’acabarà el seu contracte actual. Coses del selecciona­dor.

L’únic al·licient al camí cap a l’Eurocopa d’Alemanya va arribar del bombo tres, quan va aparèixer la papereta de Noruega destinada al grup A. Així, el gegant Håland es creuarà al camí d’Espanya i posarà una mica de salsa a aquesta fase de classifica­ció. “És la gran estrella mundial, un jugador que és bonic veure’l jugar, pel que representa al món del futbol”, destacava Luis Enrique. La selecció nòrdica ja es va creuar amb l’espanyola de camí a l’Eurocopa 2020, però el golejador del City es va perdre els dos matxs per lesió.

Els dos últims bombos van determinar els dos rivals més dèbils per a la roja: Geòrgia i Xipre. Els georgians es van creuar amb Espanya de camí al Mundial del Brasil i també fa poc rumb a Qatar. Els quatre partits van acabar amb triomf espanyol, tot i que gairebé sempre amb molt més patiment del que s’esperava. “Sempre ens costa molt”, rememorava Luis Enrique.

La fase de classifica­ció, que començarà al març i s’acabarà el novembre del 2023, dibuixa més revolts per a Holanda, que s’haurà d’enfrontar a França, i per a Itàlia, que haurà de jugar contra Anglaterra.

Amb Alemanya ja classifica­da com a amfitriona, i amb els dos primers de cada grup amb el passaport assegurat, les tres places restants les repartirà el playoff de la Nations League. ●

‘La roja’ va tenir sort i va esquivar França, que s’enfrontarà a Holanda, i Anglaterra, que jugarà contra Itàlia

 ?? c            a a ?? Erling Håland, rival d’Espanya de cara a l’Eurocopa 2024
c a a Erling Håland, rival d’Espanya de cara a l’Eurocopa 2024

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain