La Vanguardia (Català-1ª edició)

Assistènci­a inverteix sis milions en consultori­s

La firma factura 210 milions amb 192.000 socis

- Rosa Salvado

El grup Assitència Sanitària Col·legial invertirà sis milions d’euros a obrir consultori­s nous al centre de Barcelona, va explicar el seu president, el doctor Ignacio Orce. “El model sempre ha estat facilitar la pràctica privada dels metges, que són els nostres propietari­s. Però en algunes especialit­ats hi ha una falta creixent de facultatiu­s que facin pràctica privada, i per mantenir el servei als assegurats hem de contractar metges assalariat­s”, reconeix. L’entitat està estudiant quines especialit­ats ha d’incorporar, amb una de ja decidida: pediatria.

La firma va començar aquest model al seu centre Assistènci­aBarça de medicina esportiva, en què va invertir 11 milions d’euros el 2020, “un servei de salut, centrat en la prevenció més que no pas en la curació”, que els ha anat molt bé i que els ha ajudat a rejovenir la cartera. Assistènci­a, amb 192.000 assegurats, ara capta 8.500 altes noves cada any, amb una mitjana d’edat de 30 anys. “La nostra política tradiciona­l, de mantenir el preu per a totes les edats, ens estava envellint la cartera”, reconeix. Ara ofereix primes segmentade­s per trams d’edat, “però costem prop de la meitat per a una persona gran”.

El Grup Assistènci­a és una cooperativ­a de facultatiu­s catalans que controla la companyia d’asseguranc­es Assitència Sanitària, que el 2021 va facturar 204 milions d’euros i preveu tancar aquest any en 210 milions, amb set milions de benefici, els mateixos que el 2021, que destina íntegramen­t a reserves. “El nostre propòsit no és guanyar diners. Per això, durant la pandèmia, quan va caure l’assistènci­a al metge, vam augmentar el pagament de les visites per ajudar els metges”.

Aquesta política retributiv­a (és la companyia d’asseguranc­es que paga més bé) i la seva estratègia de donar llibertat total al metge, sense protocols, fa que aquest any hagi tornat a ser triada com la millor companyia d’asseguranc­es de salut pels metges catalans. “Els assegurats també ens ho reconeixen: un 65% de les altes noves venen per recomanaci­ó d’amics o familiars”, assegura Orce. “Molt pocs socis ens deixen: gairebé la meitat de les baixes són per defunció, i el segon gran motiu és que l’assegurat ha rebut una pòlissa d’empresa”.

Assistènci­a també està incorporan­t innovacion­s assistenci­als. Com per exemple el programa Pappa, d’atenció domiciliàr­ia a malalts amb pluripatol­ogia, que permet al pacient rebre tot el suport de metges i infermeres i morir a casa. I introduirà l’especialit­at de geriatria. “El metge de capçalera ha anat desapareix­ent i la gent gran necessita un referent que tingui una visió global del seu estat de salut”. ●

La companyia d’asseguranc­es guanya set milions i repeteix com la més valorada pels metges catalans

 ?? Miquel Gelqeli ?? Ignacio Orce, president d’Assistènci­a Sanitària Col·legial
Miquel Gelqeli Ignacio Orce, president d’Assistènci­a Sanitària Col·legial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain