La Vanguardia (Català-1ª edició)

Joia pels bombardejo­s entre els partidaris de la línia dura russa

-

Rússia), a més de “les accions terroriste­s atòmiques”, com va qualificar els “atacs ucraïnesos amb míssils i artilleria” contra la central nuclear de Zaporíjia.

Segons Putin, també hi va haver un intent de volar un dels trams del gasoducte Turkish Stream. “El règim de Kíiv, amb les seves accions, s’ha col·locat al mateix nivell que les formacions terroriste­s internacio­nals, amb els grups més odiosos. Deixar sense resposta crims d’aquest tipus ja és simplement impossible”, va afegir.

Ahir dilluns va ordenar una onada d’atacs contra diverses ciutats ucraïneses com a represàlia per haver fet malbé l’emblemàtic pont. “Aquest matí, a suggerimen­t del Ministeri de Defensa i d’acord amb els plans de l’Estat Major rus, s’ha portat a terme un atac massiu amb armes de llarg abast i alta precisió llançades des d’aire, terra i mar contra instal·lacions d’energia d’Ucraïna, instal·lacions militars i de comunicaci­ó”, va explicar.

L’expresiden­t rus Dmitri Medvédev, que en aquest conflicte s’ha convertit en una de les veus més agressives contra Ucraïna i ha portat a col·lació diverses vegades la possibilit­at d’un atac nuclear, va advocar ahir pel desmantell­ament complet del sistema polític d’Ucraïna. “L’Estat ucraïnès, en la seva configurac­ió actual com a règim polític nazi, representa una amenaça permanent, directa i clara per a Rússia. Per tant (...) l’objectiu de les nostres accions futures, segons la meva opinió, ha de ser el desmantell­ament complet del règim polític d’Ucraïna”, va escriure a Telegram.

Les veus partidàrie­s d’accelerar les accions contra Ucraïna van mostrar la seva joia pels bombardejo­s. “Bones notícies. L’enfocament de l’operació militar especial ha canviat. Confio que ara no en disminueix­i el ritme”, va escriure el cap de Crimea, Serguei Aksiónov. “Ara sí que estic content de la marxa de l’operació”, va dir des de Txetxènia el seu líder Ramzan Kadírov, que va aconsellar a Zelenski “fugir a Occident sense mirar enrere”.

Medvédev va dir que amb els bombardejo­s “s’ha jugat el primer episodi”, però va avisar que “n’hi haurà d’altres”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain