La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marlaska destaca la bona col·laboració entre Policia i Mossos

- =oa@uín A>ra

Pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, Catalunya és l’exemple de la bona coordinaci­ó entre cossos policials. Ho va assegurar ahir davant les cúpules de la Policia Nacional a Catalunya i els Mossos d’Esquadra, a les quals va agrair la bona feina conjunta per “minimitzar l’impacte de la delinqüènc­ia”.

Cinc anys després de l’1-O, la Policia Nacional va celebrar el seu dia en un acte a Barcelona en què, segons fonts presents, no es van viure els moments de tensió que van regnar en anys anteriors. Al titular d’Interior el van acompanyar la delegada del Govern espanyol, Maria Eugènia Gay; el president el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, i el fiscal superior, Francisco Bañeres, així com els màxims comandamen­ts policials.

Va ser el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Luis Fernández Pascual, qui es va desfer en afalacs cap als Mossos d’Esquadra. El comissari Josep Maria Estela hi era present. Va qualificar els Mossos com una policia “profession­al i moderna”, a qui va agrair la seva “disponibil­itat i col·laboració” per coordinar-se en la lluita contra el crim organitzat.

Per Pascual, Catalunya s’ha convertit en un “clar exemple” de la nova manera d’entendre la seguretat, basada en la col·laboració entre cossos policials. Segons el cap Superior, la coordinaci­ó entre els cossos de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra i les policies locals i els jutges i fiscals condueix als “resultats més positius”.

Marlaska també va recordar que els últims quatre anys s’han incrementa­t en 578 els efectius de la Policia Nacional a Catalunya, sobre una plantilla que actualment arriba als 3.500 agents. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain