La Vanguardia (Català-1ª edició)

Precintat el club de striptease de la Rambla perquè facilitava la prostituci­ó

L’Ajuntament tanca el Dollhouse tres mesos per haver-se saltat el pla d’usos del passeig

- Luis Benvenuty

L’Ajuntament de Barcelona va precintar la setmana passada el gran club de striptease del final de la Rambla després de comprovar que el negoci facilitava la pràctica de la prostituci­ó, una activitat que no permet el pla d’usos vigent del passeig. Fonts municipals van detallar que les trobades tenien lloc en un local ubicat a la part del darrere. Els accessos, van afegir les fonts municipals, també van quedar precintats. De fet, es tractava d’un secret de domini públic als voltants. A la primavera desenes de clients van ser identifica­ts en un gran dispositiu policial. Aquest precintame­nt a tall de sanció tindrà una vigència de tres mesos de durada.

El Dollhouse –ve a significar la casa de les nines– va obrir les portes el 2019 envoltat de gran polèmica. Alguns dies era conegut com el local d’aquestes caracterís­tiques més gran de Catalunya i d’altres simplement com el més important de Barcelona –no hi ha cap rànquing realment fiable en aquest sentit–... La veritat és que la posada en marxa del negoci va agafar a contrapeu el govern de l’alcaldessa Ada Colau. Un local d’aquest tipus en plena Rambla suposava una clatellada als seus plans de revisió del fenomen turístic a la ciutat.

De fet, en un primer moment diversos empresaris van provar d’obrir al número 17 de la Rambla un restaurant d’alt nivell, però, davant la impossibil­itat d’aconseguir el correspone­nt permís de l’Ajuntament, altres arrendatar­is van aprofitar que allà mateix ja hi havia funcionat un peep show que sí que tenia llicència. Un peep show és bàsicament un negoci en què els clients entren en unes cabines des d’on poden contemplar un espectacle eròtic a mesura que van dipositant monedes. Temps enrere, fa aproximada­ment un parell de lustres, en aquesta zona de la

Rambla s’hi podien trobar fins a mitja dotzena de negocis d’aquesta mena, algun amb espectacle­s de porno en directe. A poc a poc van deixar de funcionar. En un primer moment els promotors d’aquest club de striptease van provar d’envoltar la seva iniciativa d’un halo artístic, presentant-la com un espectacle de ball.

El precintame­nt del Dollhouse respon més aviat als esforços de l’Ajuntament per combatre la indiscipli­na urbanístic­a a l’aparador més internacio­nal de la ciutat que a la seva entrega a la lluita contra l’explotació sexual de les dones. D’aquesta manera, no fa gaire temps el districte de Ciutat Vella va rebutjar la petició d’alguns veïns de Robador que li van sol·licitar que retirés del carrer les cadires que fan servir les dones que hi acostumen a practicar la prostituci­ó. L’Ajuntament va argumentar llavors que aquestes dones necessitav­en aquestes cadires per descansar.

La mesura s’alinea molt més amb un altre precintame­nt recent, el del gran comerç de torrons que va obrir fa poc sense la pertinent llicència a la part alta del passeig, on hi havia una botiga de la cadena Desigual. Els inspectors municipals també estan molt atents a l’evolució de les obres d’un supermerca­t, un altre establimen­t comercial també vetat a la Rambla. L’associació de veïns i comerciant­s Amics de la Rambla va celebrar la determinac­ió municipal per fer complir el pla d’usos del passeig. ●

Aquí hi van provar d’obrir un restaurant d’alt nivell, però els promotors no van aconseguir la llicència

 ?? Xavier Gervera ?? L’establimen­t, ara tancat, és al número 17 del passeig
Xavier Gervera L’establimen­t, ara tancat, és al número 17 del passeig

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain