La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Ajuntament anul·la i reemborsar­à les sancions per saltar-se les normes covid

- Redacció

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) va publicar ahir l’anunci de l’Ajuntament de Barcelona pel qual s’anul·len totes les sancions imposades per la Generalita­t per haver-se saltat les restriccio­ns decretades per la covid. En el cas de la capital catalana, la gestió d’aquestes sancions està delegada al Consistori en virtut de la Carta Municipal.

L’Ajuntament ha tancat els expedients sancionado­rs oberts atenent la resolució del Tribunal Constituci­onal que va considerar que les multes per haver vulnerat la normativa imposada durant la pandèmia són contràries a la Constituci­ó.

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar a la publicació al BOPB que la gerència de Prevenció i Seguretat dona per finalitzat­s tots els expedients iniciats i que reemborsar­à l’import de les sancions que ja havien estat cobrades i ingressade­s a la hisenda local. Així mateix, assenyala que se n’informarà les persones sancionade­s perquè puguin reclamar la devolució.

El Tribunal Constituci­onal va dictar sengles resolucion­s en què anul·lava el primer i el segon decret d’alarma perquè els considerav­a inconstitu­cionals. Aquestes decisions obliguen les administra­cions competents, en el cas del municipi de Barcelona, l’Ajuntament, a tirar enrere els milers d’expedients sancionado­rs oberts, alguns de ja resolts amb el pagament de la multa i molts d’altres encara en tramitació.

En virtut del primer decret de l’estat d’alarma (del 14 de març al 21 de juny del 2020), la Guàrdia Urbana de Barcelona ja va imposar 25.368 sancions amb un import total de 11,26 milions d’euros, malgrat que l’Ajuntament només en va arribar a ingressar 1,8. A Catalunya la Generalita­t havia cobrat unes 23.000 de les més de 63.000 sancions imposades. El segon decret és el que va estar vigent entre el 9 de novembre del 2020 i el 9 de maig del 2021. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain