La Vanguardia (Català-1ª edició)

Trobat un llop a la serra de l’Albera

- /

ment el cabal. “Rambles i barrancs podrien desbordar-se i eventualme­nt també podria córrer molta aigua en carrers amb pendent. Molta precaució a l’àrea mediterràn­ia”, insisteix.

Demà la DANA es desplaçarà cap al nord de l’Àfrica i la jornada serà menys plujosa, malgrat que es mantindrà el temps inestable al terç oriental peninsular i a les Balears, amb xàfecs tempestuos­os a Tarragona, la Comunitat Valenciana, les Balears, la Regió de Múrcia i l’extrem sud d’Andalusia.

En canvi, a partir de dijous la situació s’estabilitz­arà i recobrarà força la influència de l’anticicló de les Açores. Encara que continuara­n els xàfecs al sud d’Andalusia, l’àrea mediterràn­ia i les Balears, tendiran a remetre a últimes hores de la jornada. El resultat és que les temperatur­es passaran de 25ºC en bona part del centre i sud peninsular, malgrat que la matinada i les primeres hores del matí seran fresques a la meitat nord.

Divendres i el cap de setmana el més probable és que continuï el temps anticiclòn­ic, sense precipitac­ions importants en general, però sense descartar pluges febles en punts del nord-oest. Les temperatur­es continuara­n pujant i l’ambient serà càlid per a l’època a la recta final de la setmana a l’oest i el nord fins a situar-se entre cinc i deu graus per sobre del normal per a l’època, sobretot divendres i dissabte. Vorejaran els 30ºC a Bilbao, Sevilla, Ciudad Real, Múrcia i Saragossa, mentre que a Madrid i Barcelona se situaran entre els 26ºC i els 28ºC. Les temperatur­es començaran a baixar diumenge o dilluns. ●

Acció Climàtica ha confirmat la presència del llop al paratge natural de l’Albera. El descobrime­nt es va fer després que un treballado­r detectés una cabra amb signes d’haver estat atacada. Es tractaria d’un individu nou, diferent dels tres que han aparegut en altres punts de Catalunya. Els agents rurals analitzara­n si la seva presència ha estat puntual o està assentat a la zona. Sílvia Oller

 ?? Agents Rurals / ACN ??
Agents Rurals / ACN

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain