La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ferran Torres i Raphinha no poden regatejar el pes dels diners

Són els dos fitxatges més cars de l’era Laporta

-

Hi torna a haver rum-rum al voltant de Ferran Torres, mentre que Raphinha no se’n surt. El valencià va sentir xiulets al Camp Nou (no majoritari­s) en el Barça-Celta. El brasiler també va ser substituït i només ha jugat sencer un partit. Els dos extrems són els fitxatges més cars d’aquest projecte de Laporta. Torres, que va arribar a finals de desembre, va costar 55 milions més 12 en variables. Per Raphinha se’n van pagar 58, que poden arribar a 67. El pes dels diners no l’estan podent regatejar.

Al Barcelona, el preu pot ser una llosa. Ho van comprovar Coutinho i Griezmann, els dos fitxatges més cars de la història del club, que han estat venuts, amb cinc mesos de diferència, per 20 milions cada un.

Amb 22 anys, Ferran és jove però se’l nota superat per la samarreta. La competènci­a que hi ha en atac, lluny d’impulsar-lo, l’està engolint. No va centrar ni una sola vegada davant els de Vigo. El súmmum va ser que refusés una rematada de Piqué que hauria pogut ser el 2-0.

En mig curs passat va marcar 7 gols amb 6 assistènci­es. Aquest any només suma una diana, contra el Viktoria. D’això en fa un mes. Ni tan sols va trobar consol amb la selecció. Luis Enrique va decidir substituir-lo contra Suïssa i Portugal quan necessitav­a gol. A Lisboa, va entrar per ell Nico Williams, que va fer de cap l’assistènci­a a Morata per ficar Espanya a la final de la Nations League.

El brasiler (25) també és fix per a Tite i sí que va marcar (doblet a Tunísia) en l’última aturada. Al Barça va començar fort –gol al clàssic de Las Vegas– però s’ha diluït, potser perquè juga sovint fora de la seva posició, la d’extrem dret, ja que Xavi té predilecci­ó per Dembélé. Al Leeds, Raphinha era una referència. En dues temporades va marcar 17 gols i va repartir 12 assistènci­es. De blaugrana ha celebrat un gol (al Sevilla) i n’ha facilitat un altre. Poc per als 550 minuts que suma. x

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain