La Vanguardia (Català-1ª edició)

Per què no es vola?

- Santi Nolla

Xavi, el tècnic del Barça, va comentar que l’equip ja no volava com abans després de guanyar per la mínima el Celta al Camp Nou. Necessita recuperar les ales per al partit de demà contra l’Inter si vol que el projecte no toqui terra massa aviat. Per què no vola aquest Barça?

Ho va fer al principi, quan la il·lusió eufòrica ho dominava tot i Lewandowsk­i les ficava totes. Els dos cops de resultat europeu als desplaçame­nts de Champions (Bayern i Inter) han rebaixat el suflé. La gent continua omplint l’estadi perquè el club actua per això, però el Celta es va plantar en cinc ocasions clares per capgirar el marcador, mentre que a l’equip blaugrana li costava de connectar amb Lewandowsk­i. Quan es combini més amb el davanter polonès es començarà a aixecar el vol.

Hi ha lectures positives de l’últim partit com que es guanyen matxs que no es juguen bé o les actuacions de Ter Stegen, Alba, Piqué, Gavi o Pedri. És possible que l’equip es tiri una mica enrere amb l’entrada de Gerard a l’eix defensiu, però Piqué té ofici i Alba sí que va veure l’espai per fer la passada a Gavi (escollit MVP) que va provocar l’únic gol que va aconseguir Pedri, el millor juntament amb el porter. Però es necessitar­à una mica més davant l’Inter. Cal volar contra els italians perquè és un partit finalista (Champions o

El Barça té baixes destacades i no fa la mateixa pressió a l’inici del partit que més tard

Europa League). El cel no pot esperar.

El que impedeix d’alçar el vol, fonamental­ment, és l’execució irregular de la pressió. El Barça volador sempre ha jugat més còmode en camp contrari després de recuperar la pilota. Per això lluitaven tots, però en aquesta última etapa la pressió es relaxa, com va passar a la segona part. Les baixes importen perquè no es poden fer les rotacions i, de vegades, el to físic es nota, però el Barça ha de recuperar la intensitat dels primers partits de temporada.

La gent confia en aquest equip i cal donar-li motius per continuar mantenint aquell to il·lusionant. No és bo, tot i això, que es xiulin els jugadors que actuen, més si fa molts anys que guanyen títols i sent titulars indiscutib­les. En principi no se n’hauria de xiular cap, aquesta és una de les màximes que presideix el decàleg de les bones aficions. Dembélé, en un mateix partit, va ser xiulat i després ovacionat. De Jong va patir bastant durant el mercat d’hivern i Alba es va abaixar el sou quan l’hi van demanar. Xavi va demanar unitat per afrontar una temporada difícil i val la pena donar-li suport des de tots els àmbits. Cal cuidar també els missatges del club amb els seus futboliste­s i provar d’acompanyar-los en una campanya que ja s’està jugant de manera decisiva en una setmana d’octubre que en funció de dos resultats pot ser gran o negra. ●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain