La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un cràter a la porteria

La gestió de Catoira i les decisions de Diego Martínez han engegantit el buit deixat per Diego López

- Roberto Rodríguez

La pressió ja és insuportab­le. Posar-se sota els tres pals de la porteria de l’Espanyol és sinònim de catàstrofe, aquesta temporada. Una situació generada pels errors escandalos­os dels dos porters que l’han ocupat, però que va néixer molt abans, per una dubtosa gestió durant la pretempora­da de Domingo Catoira, a la qual semblen haver ajudat poc les decisions del tècnic de Vigo Diego Martínez.

En aquest començamen­t de temporada l’Espanyol ha perdut sis punts per errors individual­s grollers. D’aquests, cinc han estat directamen­t per fallades dels porters. Setmana rere setmana, Benjamin Lecomte i Álvaro Fernández han alimentat un debat que després del que va passar diumenge a Cadis, on el francès va tornar a errar en una sortida, els deixa exposats, amb la necessitat d’un salvavides anímic que només pot donar-los certa continuïta­t sota pals.

Després de sis cursos en què Diego López va defensar amb solvència la porteria perica, la direcció esportiva aquest juny va optar per una regeneraci­ó completa al vestuari. Això incloïa la no-renovació del jugador de Lugo, de 40 anys. Tampoc no es va ampliar el contracte d’Oier Olazábal i Diego Martínez va començar la pretempora­da amb Joan Garcia com a primer porter. Més enllà de les seves paraules, Domingo Catoira era conscient de les necessitat­s enormes de portar més porters de garanties. Per això, davant la impossibil­itat de fitxar de manera immediata Álvaro Fernández o Dragowski, els desitjats, i per evitar el nerviosism­e creixent, van optar per avançar-se amb Benjamin Lecomte, un porter amb carrera a França però que venia d’un any en blanc a l’Atlètic.

El parisenc va començar la temporada, però no va arribar a convèncer ningú. I tot i que no va tenir errors calamitoso­s, tres dies després de l’arribada d’Álvaro Fernández, Diego Martínez va optar pel canvi. Però el de La Rioja no va entrar amb bon peu a l’equip. La pressió dels resultats i un rival molt ofensiu com la Reial Societat van fer que en el seu tercer partit com a titular cometés un error incomprens­ible. Kubo li va robar la pilota i Sorloth va anotar el gol. Martínez va decidir llavors donar-li continuïta­t, i d’aquesta manera va tancar el debat momentània­ment, però contra el València, i en el temps de descompte, Fernández va encaixar un gol inver

1. Adeu de Diego López i Oier

E` c`ub va decidir, per a sorpresa de tothom, no renovar e` porter que havia donat estabi`itat a `a posició durant sis anys. Va fer e` mateix amb Oier.

2. Gestió de Catoira

Sense porters de` primer equip, e` director esportiu va optar per `a cessió de Benjamin Lecomte, sense minuts a `’At`ètic de Madrid.

3. Álvaro Fernández, titular

Diego Martínez no va dubtar a atorgar `a confiança a` de La Rioja tres dies després de` seu fitxatge.

4. Cinc punts

E`s errors de Benjamin Lecomte i Á`varo Fernández `i han costat a `’Espanyo` cinc punts en e`s vuit partits disputats.

5. Els canvis de Diego Martínez

Les decisions de` tècnic han fet que ara mateix cap de`s dos jugadors no tingui `a confiança necessària per jugar. semblant per un excés de confiança.

Martínez va dir prou aquest cap de setmana passat i va decidir convertir la porteria perica en una posició més. Va asseure Álvaro Fernández després d’alimentar durant la setmana la seva titularita­t. A Cadis, el de La Rioja va veure des de la banqueta com Lecomte cometia l’enèsim error en una mala sortida després d’un servei de banda. Un altre gol en contra i un altre partit en què l’Espanyol perdia punts.

La situació sembla insostenib­le i de solucions no n’hi ha gaires. Segons el mateix criteri del tècnic, que en la roda de premsa posterior al duel al Mirandilla va col·lectivitza­r la responsabi­litat de la porteria entre tots els porters de l’equip, Joan García hauria de ser el que ocupi el lloc davant del Valladolid. Ara bé, la pressió és tan alta que el jove valor espanyolis­ta podria seguir el mateix camí dels seus companys en un escenari tan complex. “En cada partit s’intenta escollir el millor onze per a l’equip i podia jugar qualsevol dels tres porters”, va assegurar Martínez. “La meva intenció és potenciar tots els jugadors, perquè això és molt llarg i se’ls necessita a tots”, va dir amb referència a

L’Espanyol ha perdut cinc punts en vuit jornades per errors dels seus porters

la titularita­t del francès Lecomte.

Triï qui triï per al pròxim duel, l’Espanyol necessita com més aviat millor tancar el cràter que va crear la sortida de Diego López, que, per cert, en el seu primer partit al Rayo també va demostrar ser humà amb un error impropi. A aquestes alçades, la continuïta­t d’algun dels porters sembla la recepta més adequada, però tot és possible, tractant-se de la porteria perica d’aquesta temporada. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain