La Vanguardia (Català-1ª edició)

DeA Capital inverteix 300 milions en pisos de lloguer

La gestora ja suma 1.000 habitatges a València i Sevilla

- Rosa Salvador

La gestora DeA Capital i el fons Harrison Street invertiran 300 milions d’euros en dos projectes d’habitatges de lloguer ( build to rent) a València i Sevilla que el situaran amb 1.000 habitatges a Espanya.

José María Xercavins, president de DeA Capital Real Estate Iberia, va explicar que els dos grups han creat un vehicle especialit­zat en promocions residencia­ls de lloguer, anomenat Magno Living, que acaba de comprar un projecte a Quart de Poblet (Horta Sud), on desenvolup­arà 600 habitatges dissenyats per al lloguer, amb els màxims criteris de qualitat i sostenibil­itat. La joint venture ja disposa de dos projectes més de build to rent a Camas i Entrenúcle­os, a la zona metropolit­ana de Sevilla, de 441 habitatges.

Harrison Street és un fons amb seu a Chicago especialit­zat en inversions immobiliàr­ies. La firma va obrir oficina a Madrid el 2021, liderada per Javier de Castro, i es troba entre els inversors immobiliar­is més actius al mercat espanyol al sector d’alternatiu­s. Amb la seva associació amb DeA, aquesta firma és l’encarregad­a de generar sòl i buscar projectes, així com de supervisar la promoció i la gestió dels actius.

DeA Capital és la firma més important d’Itàlia de gestió d’actius alternatiu­s. Controlada per la família De Agostini, té 26.500 milions d’euros d’actius sota gestió, entre els quals s’inclouen 12.000 milions en inversions immobiliàr­ies.

La filial espanyola de gestió immobiliàr­ia, que compta amb Koldo Ibarra com a conseller delegat, ja va tancar l’any passat una aliança d’empreses amb una companyia d’asseguranc­es dels Estats Units per invertir en actius logístics. Aquesta firma ja té en marxa projectes per valor de 150 milions d’euros a Villaverde, Vallecas, Pinto i Torrejón de Ardoz.

José María Xercavins també és president del fons Teleno Real Estate, que aglutina les inversions de grups familiars catalans, i és propietari de diversos edificis d’oficines a Madrid, 250 pisos de residencia­l de lloguer i 120 apartament­s turístics. L’empresari va ser també el promotor del fons Tauro Real Estate, que gestionava més de 600 pisos de lloguer a Madrid i Barcelona, i que va vendre el 2021 després de duplicar el capital en tot just quatre anys.

Xercavins va explicar que l’habitatge de lloguer és un producte molt atractiu per als inversors, perquè la demanda continua sent alta i en un context de crisi econòmica permet diversific­ar el risc. ●

La gestora s’ha associat amb el fons Harrison Street, i també gestiona actius logístics

 ?? Kim Manresa ?? José María Xercavins, president de DeA Capital Real Estate Iberia
Kim Manresa José María Xercavins, president de DeA Capital Real Estate Iberia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain