La Vanguardia (Català-1ª edició)

El conseller d’Interior nomena quatre dones per a la nova cúpula dels Mossos

Joan Ignasi Elena designa quatre dones i dos homes per a futurs comissaris del cos

- Toni Muñoz BJiméeznJ

La Conselleri­a d’Interior comença el compte enrere per remodelar la cúpula dels Mossos d’Esquadra i decidir si relleva l’actual cap del cos. L’aposta per la feminitzac­ió de la policia catalana anunciada pel conseller Joan Ignasi Elena es va traduir ahir en la designació de quatre dones per ocupar les sis places que hi havia vacants per ascendir a comissari.

Amb aquests nomenament­s “es consolida la feminitzac­ió del cos en l’escala directiva”, subratlla el departamen­t. Es passa de les tres comissàrie­s que hi havia fins ara a set en total. Els designats començaran dilluns un curs a l’escola de policia, que s’acabarà al desembre i que obligarà a un redisseny de la cúpula de la policia catalana. Serà llavors quan la conselleri­a té previst fer els canvis a la cúpula i decidir si manté al capdavant l’actual comissari en cap, Josep Maria Estela, que el seu lloc trontolla després de les tensions internes viscudes amb el seu número dos, el comissari Eduard Sallent, durant els deu mesos que fa que és el càrrec. Cal recordar que l’actual responsabl­e màxim de la policia catalana al juliol va demanar al conseller que destituís el número dos per falta de confiança, i va arribar a desafiar-lo a tirar entre ell o Sallent. De moment, les tensions, lluny d’apaivagar-se, continuen latents malgrat la carta que va enviar l’actual comissari en cap, en què assegurava que tenia el suport del conseller. “Podeu estar ben segurs que sense el suport del conseller, del seu equip de treball i de la direcció no hauria pogut impulsar tots aquests projectes que necessita el nostre cos”, va escriure.

Les places van ser atorgades per lliure designació. Les futures comissàrie­s seran la intendenta Rosa Bosch, que forma part de la direcció després de l’aterratge d’Estela. La intendenta Sílvia Catà, que ha exercit de número dos de la comissaria de Barcelona amb la comissària Marta Fernández i ha posat en marxa diferents plans per combatre la multireinc­idència que han donat bons fruits. Una altra de les triades és Montserrat Estruch, sotscap de la regió metropolit­ana nord, i també Mònica Luís, cap de la comissaria general tècnica de planificac­ió de seguretat. La resta de places van ser per als intendents Ramon Chacón i Miguel Ángel García Alvira.

 ?? Barca loron A nan ?? El conseller d’Interior, al centre de la imatge, aquesta setmana
Barca loron A nan El conseller d’Interior, al centre de la imatge, aquesta setmana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain