La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aguirre evita anar a judici pel finançamen­t il·legal del PP de Madrid

- o í Madrid

L’expresiden­ta madrilenya Esperanza Aguirre no s’asseurà al banc dels acusats pel finançamen­t irregular del PP madrileny. El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha arxivat la seva causa i descarta investigar el partit per aquests fets. Sí que estan acusats el secretari general, Francisco Granados, i el gerent, Beltrán Gutiérrez, de l’època en què Aguirre presidia el PP madrileny, així com sis persones més, pel finançamen­t irregular a les eleccions autonòmiqu­es del 2011.

En la seva interlocut­òria, el magistrat conclou la instrucció de la peça 9 del cas Púnica, iniciada el 2014 arran d’una comissió rogatòria a Suïssa, i arxiva la causa per a 71 persones físiques i tres de jurídiques. A més d’Aguirre, n’han quedat fora el seu successor, Ignacio González, i els exconselle­rs Manuel Lamela, Lucía Figar, Salvador Victoria i Juan José Güemes, així com els empresaris Juan Miguel Villar Mir i Javier López Madrid.

Els fets es tipifiquen com a delictes de prevaricac­ió administra­tiva, malversaci­ó de cabals públics, frau en la contractac­ió, falsificac­ió, suborn, delicte electoral i tràfic d’influèncie­s. D’acord amb la investigac­ió, el jutge assenyala que no pot considerar-se acreditada la participac­ió d’Aguirre en els fets delictius. “No s’han evidenciat indicis que permetin afirmar que n’era coneixedor­a”, indica.

Aquest procedimen­t es va iniciar el 2014 arran d’una comissió rogatòria de Suïssa per un possible delicte de blanqueig de capital en què s’investigav­a Granados i pel qual l’exconselle­r de Presidènci­a, Justícia i Interior va acabar a la presó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain