La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Ateneu Barcelonès i l’Escola d’Escriptura pacten “iniciar una nova etapa”

- F. Bombí-Vilaseca David Ara

La junta directiva de l’Ateneu Barcelonès i els treballado­rs de l’Escola d’Escriptura van emetre ahir al vespre un comunicat conjunt després d’una reunió de més de dues hores “per tal de trobar solucions al conflicte sobre les relacions mútues”.

La presidenta de l’Ateneu, Isona Passola, va assegurar a La Vanguardia després de la trobada que efectivame­nt ha servit per rebaixar la tensió, i per “fumar la pipa de la pau”. “Estem molt contents de seure a dialogar”, va dir

Pau Pérez, director de l’escola.

El comunicat és breu i explicita l’inici d’un diàleg “que necessària­ment ha de concloure en un nou marc que pauti la relació entre l’Escola i la junta directiva de l’Ateneu Barcelonès” amb “un grup paritari per avançar” en aquest sentit, a més d’expressar la “voluntat de posar fi a manifestac­ions de discrepànc­ies i d’iniciar una nova etapa d’estreta col·laboració”. Hi van assistir una majoria de membres de la junta i una trentena dels 52 professors de l’escola, amb la direcció.

I és que quan Passola va accedir a la presidènci­a de l’Ateneu, el març del 2021, va destacar l’objectiu de potenciar l’escola, a més de “revertir la situació econòmica” de l’entitat. L’un i l’altre, de fet, anaven en paral·lel, perquè si els anys anteriors l’escola havia estat un dels pulmons econòmics de l’Ateneu, l’espetec de la pandèmia i la virtualitz­ació dels cursos van fer caure els socis que en provenien, fet que sumat a l’augment desproporc­ionat de la despesa elèctrica ha destarotat l’equilibri pressupost­ari: entre una cosa i l’altra, 250.000 euros de dèficit imprevist.

En una entrevista amb aquest diari, dijous Passola ja havia insistit que “la primera obligació de la junta és la cultura, però també no tenir dèficit, com a entitat privada, i cal posar-hi remei”: “Si cau l’escola, cau l’Ateneu, i alhora si cau l’Ateneu, cauen ells. Això s’ha de solucionar”.

 ?? EPcionZ Tocxceó ?? Isona Passola a l’Ateneu
EPcionZ Tocxceó Isona Passola a l’Ateneu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain