La Vanguardia (Català-1ª edició)

Teràpia per al Bernabeu

Laporta expressa la confiança en Xavi i ja pensa en fitxatges d’hivern

- Juan Bautista Martínez Barcelona

Toca aixecar-se. Retroalime­ntar les conviccion­s. Multiplica­r la fe. No hi ha cap més opció. En això s’hi han posat en les últimes hores Xavi Hernández i el president Joan Laporta. Van mantenir una primera conversa a cop calent al despatx del tècnic al Camp Nou dimecres després del partit contra l’Inter i ahir van tornar a parlar. Carpetada a la Champions, almenys fins al 26 d’octubre, quan previsible­ment es consumi l’eliminació, i llarga vida a la Lliga, amb el clàssic del Bernabeu com a partit estel·lar per intentar tornar al carro de la il·lusió. Ho va verbalitza­r ahir Joan Laporta, que va decidir aparèixer novament en escena, ara a la televisió oficial del club, per intentar transmetre el suport a Xavi i a l’equip i per demanar als aficionats que conservin la flama de l’esperança.

“Mantinc una confiança intacta en Xavi, el cos tècnic i l’equip, i demano a la gent que també doni suport a l’entrenador, ho necessita. Coneix perfectame­nt el club i el sistema del Barça. És un gran entrenador i com a persona és excel·lent. Ens donarà molts èxits”, va assenyalar Joan Laporta.

El president va trobar un Xavi noquejat a les entranyes del Camp Nou, però ahir ja va veure un tècnic molt més animat. Al cap i a la fi si en alguna cosa s’assemblen el dirigent i l’entrenador és que són dos optimistes de mena. “Xavi té una virtut, que immediatam­ent sempre veu la part positiva. Això no ho fa ningú més. Avui [per ahir] també hem parlat, amb la veu cada vegada més forta, anirem junts a Madrid”, va argumentar el mandatari.

Junts per buscar al Bernabeu la redempció i el repunt anímic en un estadi en el què el barcelonis­me ha viscut grans alegries en els temps moderns. No en va el Barça s’ha imposat en sis dels últims deu clàssics de lliga en terreny blanc. “L’objectiu principal de la temporada ja era i continua sent la Lliga. El clàssic és una gran oportunita­t perquè aquest equip es reivindiqu­i i es refaci. Hem de demostrar que tenim capacitat de reacció i espero que els jugadors surtin amb l’esperit d’aixecar-se”. El dirigent va opinar que qui guanyi demà “en sortirà molt reforçat i el que perdi en sortirà tocat”.

Laporta espera un Barça com el que va guanyar l’any passat al Bernabeu i es va congratula­r d’haver assistit com a president a grans partits barcelonis­tes al feu blanc. Per si no n’hi hagués prou apel·lant a aquests agradables records per al barcelonis­ta el president va venir a prometre, tot i que

el calendari està a meitat d’octubre, més fitxatges. “Hem portat jugadors molt bons i tenim una plantilla competitiv­a però que encara està en construcci­ó i en un període d’ajustos. Continuare­m fent ajustos”. En aquest sentit, no va amagar que el club pensa en incorporac­ions al gener. “Aquest equip s’està fent, encara. Estem treballant per al mercat d’hivern, amb la intenció de millorar el primer equip perquè sigui més potent i millor”.

En els plans de futur de l’entitat no hi figuren els quatre capitans, tres dels quals (Piqué, Busquets i Alba) tenen un contracte elevat. Malgrat això i malgrat els xiulets cap als veterans d’un sector de l’afició Laporta va preferir tenir bones paraules amb ells. “Mereixen tot el respecte i l’admiració per tot el que han representa­t i represente­n dins del Barça”.

Malgrat aquest to positiu Laporta va reconèixer que aquests dies no han estat gens agradables. “No esperàvem el cop del partit contra l’Inter perquè tant des del club com des de la secretaria tècnica i l’entrenador vam fer molts esforços aquest estiu per formar un equip competitiu”. El Bernabeu provarà si el Barça sap recuperar-se.

Mantinc una confiança intacta en Xavi, el cos tècnic i l’equip”

El clàssic és una gran oportunita­t perquè el Barça es reivindiqu­i” Joan Laporta

 ?? FCB ?? Frenkie de Jong, Ansu Fati, Koundé i Jordi Alba durant l’entrenamen­t d’ahir a Sant Joan Despí
FCB Frenkie de Jong, Ansu Fati, Koundé i Jordi Alba durant l’entrenamen­t d’ahir a Sant Joan Despí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain