La Vanguardia (Català-1ª edició)

Colau reclama a la Generalita­t més atenció als municipis del Besòs

- Redacció Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar ahir més cooperació entre les diferents administra­cions, i sobretot més atenció per part de la Generalita­t, a fi d’impulsar socialment i econòmicam­ent els municipis del curs del riu Besòs.

“No és temps de prorrogar pressupost­os –va dir l’alcaldessa Colau a la festa ciutadana celebrada ahir Va de Besòs, al Parc de les Aigües de Montcada i Reixac– , en realitat és el moment d’aprovar-los, els pressupost­os, perquè s’aprofitin tots els recursos públics i es posin al servei dels municipis catalans, i en concret els del Besòs, on des de fa massa temps pateixen un gran deute històric. Hem d’unir esforços per superar aquesta situació”. Colau va recordar que la recuperaci­ó mediambien­tal i ciutadana del riu Besòs va ser possible precisamen­t gràcies a la col·laboració entre les administra­cions.

L’alcaldessa de Barcelona també va voler destacar que la zona del Besòs, una de les més densament poblades de tot Catalunya, presenta abundants índexs de desigualta­ts socials. “Entorn del deu per cent dels catalans viuen als voltants d’aquest curs, i la veritat és que tots tenim amb tots aquests veïns molts deures pendents”, va dir la líder dels comuns. Colau entén que la Generalita­t hauria de prestar molta més atenció a aquest costat del país.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona també es va mostrar molt preocupada per les possibles conseqüènc­ies del retard de la presentaci­ó dels pressupost­os catalans , una altra conseqüènc­ia de la recent ruptura dels dos socis del Govern, d’ERC i de JxCat.

També van participar a la trobada les alcaldesse­s de Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada, Núria Parlón, Filo Cañete, i Laura Campos, i l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro. “Els municipis que compartim el Besòs ho tenim clar –va afegir Colau–. Ara toca que ho faci la Generalita­t, els municipis ho intentem, però no disposem del finançamen­t necessari”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain