La Vanguardia (Català-1ª edició)

Exhibició d’or

Futbol El Barça celebra el nou èxit d’Alexia Putellas amb la golejada més gran de la seva història a la Champions contra el Benfica

- Edurne Concejo Sant Joan Despí

El Barça va començar el camí a Eindhoven amb una exhibició sobre el Benfica, a priori, el rival més assequible del grup. Les blaugrana van endossar al campió portuguès la golejada més important que han aconseguit mai a la Champions, un 9-0 que va servir de perfecte homenatge a Alexia Putellas, la flamant tot just guanyadora de la Pilota d’Or, que va oferir a l’afició del Johan Cruyff el trofeu que va rebre dilluns a París, el segon consecutiu per a la de Mollet.

El Benfica no va ser rival per a un Barça molt superior que va demostrar en la seva estrena a Europa que vol reconqueri­r el tron perdut a Torí. Amb la tornada d’Aitana Bonmatí a la titularita­t, l’equip va recuperar la seva millor versió i va acorralar el contrari a la seva àrea. Si fins ara al conjunt de Giráldez li estava costant de trobar fluïdesa a les primeres parts, amb la de Sant Pere de Ribes a la sala de màquines el Barça va tornar a ser una piconadora. Tan sols 48 segons va necessitar l’equip per obrir el resultat. Un servei de banda servit per Crnogorcev­ic des de la dreta de l’atac blaugrana que Oshoala va enviar a l’àrea petita perquè Guijarro empenyés la pilota a la xarxa i pugés l’1-0 al marcador.

El Barça acumulava arribades a l’àrea de Rute Costa, però perdonava ocasions, fins que Aitana Bonmatí, al minut 14, va ampliar distàncies amb el 2-0 després d’aprofitar el refús d’una Oshoala que ho intentava una vegada i una altra sense trobar porteria. Però la nigeriana es va espolsar la frustració poc abans del descans, després d’un error monumental de la defensa, que li va regalar la pilota en una posició franca per afusellar Costa i marcar el tercer per a alegria de l’afició blaugrana del Johan Cruyff.

El Barça va sortir de vestidors amb la mateixa gana de gol i no trigaria a trobar-se amb el premi. Al cap de cinc minuts de la represa, Mariona Caldentey va firmar una jugada individual clàssica de la balear, retallant una defensa i ajustant un precís xut al pal curt. 4-0 i sense intenció de treure el peu de l’accelerado­r. La futbolista mallorquin­a enviaria, deu minuts més tard, una gran centrada a l’interior de l’àrea perquè Crnogorcev­ic rematés a plaer amb un cop de cap que suposaria el 5-0.

El Benfica amb prou feines va aconseguir disparar a la porteria de Gemma Font, sòlida sota pals en absència de la lesionada Paños. El campió portuguès, el mateix que havia aconseguit eliminar a les rondes prèvies el Twente, entre d’altres, tan sols va connectar dos xuts per 24 de les blaugrana, 17 dels quals, entre pals.

Amb el partit controlat, Giráldez va moure la banqueta amb un quàdruple canvi, donant entrada a Codina, Rolfö, Pina i Geyse. La davantera brasilera no va perdre el temps i tot just entrar es va apuntar a la festa i va marcar el sisè gol per al Barcelona. Però no serien tot notícies positives per a l’equip de Giráldez, que va veure com Laia Codina, que acabava d’entrar, havia de ser substituïd­a després de fer-se mal a l’espatlla en una mala caiguda. Va ser l’única nota negativa d’un equip brillant, especialme­nt en una segona meitat d’exhibició. La jove Claudia Pina, amb un potent xut des del centre de l’àrea, s’uniria al club de golejadore­s d’una nit històrica. Oshoala es va rescabalar de les ocasions errades a la primera part fent el vuitè gol, el segon al seu compte particular, després d’una bona assistènci­a d’una Mariona Caldentey que va rendir al nivell de les millors nits. La festa acabaria amb un cop de cap de Geyse, que en menys de mitjana hora de joc en va tenir prou per marcar-se un doblet. 9-0 i la golejada més gran del conjunt barcelonis­ta a la Champions, superant aquell 0-6 que va endossar al Gintra a vuitens de final la temporada 2017-2018.

La festa es traslladar­à al Camp Nou el 24 de novembre, quan el temple blaugrana obrirà les portes per rebre el Bayern. Abans, el Barça haurà d’anar a Suècia, dijous vinent (18.45 h) per enfrontar-se al Rosengard al seu feu.

Amb el retorn d’Aitana Bonmatí a l’onze, el Barça va tornar a mostrar la seva versió més letal

?? Àlex Garcia ?? Alexia Putellas va oferir la Pilota d’Or, la segona de la capitana blaugrana, a l’afició del Johan Cruyff
Àlex Garcia Alexia Putellas va oferir la Pilota d’Or, la segona de la capitana blaugrana, a l’afició del Johan Cruyff