La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ada Colau defensa el model de les superilles a la cimera de ciutats

- Redacció LVC40lonV

Les màquines continuen sense pausa per desplegar la superilla de l’Eixample, un projecte no exempt de polèmica que fins i tot va arribar als tribunals perquè es paralitzés. A més de 10.000 quilòmetre­s, l’alcaldessa Ada Colau va defensar aquest model a la cimera de ciutats a Buenos Aires, finalitzad­a ahir. Va ser en una sessió amb altres urbs que comparteix­en iniciative­s semblants. “Quan es comença el procés de transforma­ció ningú no vol tornar a una ciutat contaminad­a i grisa”, va assegurar Colau durant la intervenci­ó al fòrum internacio­nal, en què també va participar com a vicepresid­enta europea de la C40, la xarxa global de ciutats per pal·liar la crisi climàtica.

En la trobada es van exposar projectes d’altres països com La ciutat dels 15 minuts de París o Els barris cuidadors de Bogotà, encaminats a augmentar els espais de conversió en zona de vianants, l’ús de la bicicleta i les zones verdes en detriment dels cotxes.

L’Ajuntament de Barcelona va destacar que ha rebut més de 250 peticions d’altres urbs els últims dos anys per conèixer el model de superilla. L’acte també va comptar amb l’assistènci­a de les alcaldesse­s de París, Anne Hidalgo, i de Bogotà, Claudia López.

Després de l’anunci de Colau en la cimera que va prometre 45.000 nous llocs de treball vinculats al model de superilla fins al 2030, Junts va demanar explicacio­ns sobre els detalls d’aquesta

Junts demana explicacio­ns a l’alcaldessa després de l’anunci de 45.000 nous llocs de treball

xifra. El grup municipal va anunciar que sol·licitarà per la via de la llei de transparèn­cia una còpia de l’informe que avali la declaració de l’alcaldessa i de l’expedient de les contractac­ions.

 ?? C40 ?? Colau amb les alcaldesse­s de París i Bogotà a Buenos Aires
C40 Colau amb les alcaldesse­s de París i Bogotà a Buenos Aires

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain