La Vanguardia (Català-1ª edició)

EL DIETARI D’‘EL MÓN’

-

Setmana 8

Sorprèn Coyote Dax cantant en català, el record de l’atemptat de la sala Bataclan de París a través de la mirada d’un superviven­t, la polèmica dels Mossos amb l’enfrontame­nt entre el conseller actual i l’anterior, la mort del gran Claudi Biern i la victòria del Barça al Camp Nou

DL Jordi Basté DILLUNS Coyote Dax

No rompas mi corazón va ser un èxit del country llatí fa vint anys. Coyote Dax en va ser l’autor. Sorprèn que divendres passat el mateix cantant truca a la productora del programa, Montse Girona. Li explica que va viure uns anys a Cabrera i que es va enganxar a la ràdio i que, des de Mèxic, escolta per podcast El Món a RAC1 i Versió RAC1. La notícia havia d’arribar: “He escrit una cançó en català. Ve a presentar-la amb el seu barret de vaquer i acompanyat de la seva dona Lilí amb qui fa 28 anys que és casat.

DM DIMARTS Claudi Biern Boyd

Ha mort Claudi Biern, exdirectiu de l’Espanyol, gran perico i gran persona. Biern va ser, a més, el nostre Walt Disney. A les vuit del matí recordem les cançons de les sèries que va produir (La volta al món en 80 dies, D’Artacan, David el gnom, Bobopops) o de les que va tenir els drets a Espanya ( Els Picapedra, Marco o La pantera rosa). Rebo missatges de nostàlgics de l’època, entre ells l’historiado­r i tertulià Xavi Domènech: “És la primera vegada que he tingut la sensació d’infantesa perduda”. Doncs sí.

DC DIMECRES Ramón González

Ramón González va escriure Paz, amor y death metal, en què narra la dura experiènci­a que va viure a la sala Bataclan de París amb la seva parella Mariana el 13 de novembre del 2015. El llibre és la base del film Un año, una noche d’Isaki Lacuesta, una meravella psicològic­a sobre el que va passar amb les víctimes superviven­ts de l’atac. Explica l’Isaki que a l’última escena rodada a la sala Apolo (imitant la Bataclan) en Ramón i la Mariana anaven amb la mateixa roba que portaven al concert d’aquell dia dels Eagle of the death metal.

DJ DIJOUS Joan Ignasi Elena

El conseller d’Interior parla per primera vegada de la polèmica dels comissaris dels Mossos. Sorprèn perquè Elena té com a únics apunts sis línies molt breus escrites en un post-it. Res més. Somriu quan, durant la publicitat, l’hi comentem. Fa calor a l’estudi. Demana, en un moment de l’entrevista, de baixar la temperatur­a i passem a l’Antàrtida. Un fred insuportab­le que després de l’entrevista denuncien alguns tertulians. Tot per culpa, bàsicament, de la calor humana.

DIVENDRES Xavi Hernández

Gran primera part del Barça ahir al Camp Nou contra el Vila-real (3-0). No puc suportar-ho. Encara fa més mal la pràctica alineació de la Champions i la depriment derrota de diumenge al Bernabéu. Ignoro si ha estat per la titularita­t de Frenkie de Jong, d’Ansu Fati o d’un renascut Ferran Torres. “Cada partit és diferenta”, diuen els entesos. I no els falta raó, però quina desgraciad­a pena que no s’assembless­in els dos partits anteriors al de dijous contra el Vila-real.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain