La Vanguardia (Català-1ª edició)

Quins mèrits reuneix Jolie per ser la Callas?

L’estrella de Hollywood protagonit­zarà el pròxim ‘biopic’ de Pablo Larraín, el director de ‘Jackie’ i ‘Spencer’

- Maricel Chavarría Barcelona

ELa pel·lícula se centrarà en l’etapa final de la Callas i pot servir a Jolie per realçar els seus dots com a actriu

ncarnar Maria Callas, tal com es proposa ara Angelina Jolie, a les ordres del director xilè Pablo Larraín no és una empresa fàcil. La de la diva de l’òpera va ser una vida de contrastos, rutilant i alhora tortuosa, suportada amb grans dosis d’ironia i solitud. L’adoració que li va professar el públic durant les seves dècades va córrer paral·lela al menyspreu de la seva pròpia mare, que únicament tenia ulls per a la seva germana; a la cruel exigència de la crítica, que sempre n’esperava el màxim, i al desamor d’Aristoteli­s Onassis, que la va humiliar definitiva­ment quan es va casar amb Jackie Kennedy. El que va continuar va ser una maduresa retirada dels escenaris i abandonada al seu pis a París...

I tot i que Jolie, l’estrella ara cridada a brillar en nom seu a la pantalla gran, és una altra llum al firmament, de personalit­at peculiar i una trajectòri­a no exempta de controvèrs­ia, haurà d’esforçar-se per posar-se en la pell de la cantant i actriu que va canviar la concepció de la interpreta­ció lírica.

Si no, que ho preguntin a Monica Bellucci, que aquest estiu va visitar el Festival de Peralada i va declamar les cartes de la soprano sense èxit. O a l’artista sèrbia Marina Abramovic, que aquesta temporada mostrarà al Liceu els seus 7 deaths of Maria Callas. Aquesta, però, és una altra idea.

Jolie ho pot tenir més complicat que Kristen Stewart, que encarna lady Diana a Spencer, un altre biopic de Larraín – Jackie també és seva–, tot i que juga a favor seu l’halo d’irrealitat amb què el xilè nominat a un Oscar presenta aquestes dones icòniques que han deixat la seva empremta indeleble en la història de la humanitat.

A l’heroïna de Tomb Rider, la killer interessan­t a Sr. y Sra. Smith – pel·lícula en què va conèixer Brad Pitt, a qui ara ha portat als tribunals per violent– o l’espia de Salt que es va negar a ser noia Bond li convindria explotar les seves capacitats interpreta­tives en aquest costat més fosc de les emocions humanes reals. Aquest paper pot significar el primer reconeixem­ent en qualitat d’actriu. I l’ocasió de superar el clixé de guapa i sexi, sense que per això hagi de convertir-se en la Monster de Charlize Theron (i guanyar un Oscar).

Titulada Maria, explicarà la “tumultuosa, bonica i tràgica història de la vida de la millor cantant d’òpera del món, reviscuda i reimaginad­a durant els seus últims dies a la dècada del 1970 a París”, segons el lema de la productora. La garantia de l’èxit és el guionista, Steven Knight, autor dels de Peaky Blinders, Spencer i Promeses de l’est.

Maria Callas era una romàntica, cosa no del tot òbvia en el que fins ara destil·la Jolie, sempre esmolada i provocador­a. A més, aquesta sembla que està al comandamen­t del relat de la seva vida, cosa que a Callas se li va escapar sovint. La premsa exposava els escàndols de la seva vida, igual que les seves encantador­es trobades amb Grace Kelly a la Riviera. “Donaré tot el que pugui per fer front al desafiamen­t”, ha dit l’actriu, “Pablo Larraín és un director que admiro des de fa molt de temps”.

 ?? ?? Angelina Jolie i Maria Callas
Angelina Jolie i Maria Callas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain