La Vanguardia (Català-1ª edició)

Xavi anuncia canvis a l’onze i insinua la tornada de Busquets

El Barça busca un altre triomf

- Juan B. Martínez Barcel a

Hi ha una màxima en el món del futbol que diu que el que funciona no s’ha de canviar. Però quan es juga cada tres dies apareixen cops i molèsties i s’intueixen lesions. Llavors emergeix el full de càlcul de l’entrenador i es posa la fórmula clàssica en una balança i la recepta moderna a l’altra. Per això, qui esperi aquesta nit al Camp Nou el mateix onze del bon partit que va protagonit­zar el Barcelona contra el Vila-real pot tenir un desengany. Almenys si Xavi Hernández compleix amb el que va predicar ahir durant la vigília de rebre l’Athletic.

Si dijous el tècnic va revolucion­ar l’alineació amb cinc canvis que van provocar un sotrac a l’equip després de la desorienta­ció del Bernabeu, l’entrenador va anticipar que per a aquest diumenge també introduirà novetats diferents. “Faré canvis perquè entenc que hi ha fatiga i molèsties. M’agradaria donar continuïta­t a molts, però cal preservar-los en un partit tan intens”, va explicar el de Terrassa.

En aquest sentit, és plausible la tornada a l’onze de Sergio Busquets, opció que mig va insinuar el tècnic. “L’altre dia l’home lliure era Frenkie de Jong i ho vam notar molt. Va fer un partidàs. Però en altres ocasions està marcat. El pivot ha d’entendre que cal fer una feina defensiva, organitzar la sortida de pilota i la pressió alta l’ha de marcar ell. Per a tot això, Busquets és un màster”, va argumentar l’entrenador.

El retorn del de Badia no tindria per què implicar la suplència d’un De Jong que Xavi insisteix a veure més com a interior. Esclar que també va elogiar molt Pedri i Gavi i els quatre en el mateix onze no sembla probable que coincideix­in. “Pedri és essencial per a com vull que jugui el meu equip, és difícil que descansi, però ho intentarem”. Només Ter Stegen i Lewandowsk­i són més fixos durant la temporada que el canari. Gavi ja va partir com a suplent al Bernabeu i De

Jong va demanar el canvi contra el Vila-real, però després va assegurar que no tenia problemes importants.

En qualsevol cas, al que sí que espera donar continuïta­t el

Barcelona és als triomfs contra un adversari que no s’imposa al Camp Nou des del 2001. En aquest calendari desencaden­at fins que comenci el Mundial l’equip blaugrana no vol perdre pistonada i vol sotmetre un Athletic que porta tres partits sense guanyar després d’un inici fulgurant de temporada.

Unai Simón; Iñigo Martínez, que agrada i molt als despatxos blaugrana; Muniain, i els germans Williams, que sumen sis gols, són noms destacable­s en un conjunt biscaí que és valent, veloç i que sap a què juga. Aquesta velocitat del rival pot tornar l’alineació blaugrana a Balde en una línia defensiva en què Bellerín atresora números per entrar per un Sergi Roberto que va acabar tocat dijous.

El partit requereix cames i el Barcelona no pot permetre’s quedar-se endarrere una vegada s’ha aixecat de la lona.

“M’agradaria donar continuïta­t a molts jugadors, però en un partit intens se’ls ha de preservar”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain