La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Madrid pateix i reacciona

La Lliga El Sevilla va arribar a empatar el partit i va tenir ocasions per guanyar-lo, però els blancs es van imposar deu minuts abans del final amb gols de Lucas Vázquez i Valverde

- Carlos No o Faarid

Per al líder, és un no parar. Els blancs van derrotar el Sevilla al Bernabeu en un partit que el Madrid va haver de guanyar dues vegades. Va començar bé, però va anar entrant en la indolència amb el pas del temps i el Sevilla va empatar als deu minuts de la segona part. En el moment en què semblava que el conjunt andalús podia emportar-se el triomf, els canvis d’Ancelotti van impulsar el Madrid i amb dues urpades en tres minuts va enviar el rival a la lona. Així és el punch d’aquest equip.

La derrota és la primera del Sevilla de Sampaoli. Fins ara, amb el nou entrenador, els sevillans portaven tres empats i una victòria. Tot i això, el plantejame­nt de l’argentí no va ser el d’un equip massa ambiciós. Tenia moltes baixes en defensa, però va sortir al Bernabeu sense cap davanter i amb Isco com el futbolista més avançat.

En el Madrid Ancelotti va rotar poc. Va treure pràcticame­nt el seu onze de gala amb l’excepció de Benzema, que va caure ahir al matí de la convocatòr­ia perquè es va detectar que patia fatiga muscular. Tampoc no jugarà dimarts a Alemanya i se l’espera diumenge al Benabeu davant del Girona.

La posició de Benzema va ser per a Rodrygo, un canvi esperat perquè el jove brasiler està en un moment dolç. La resta va ser el que es preveia, amb l’anunciat retorn de Courtois sota pals després de sis partits absent.

El partit va començar sota un fort xàfec i el Sevilla va pagar molt aviat la seva fragilitat defensiva. Als cinc minuts Montiel va intentar regatejar Vinícius i va perdre la pilota. El brasiler se’n va anar en velocitat cap a Bono i va fer una passada a Modric, que va marcar a porta buida.

El Madrid va rematar sis vegades més a la porteria de Bono en el primer temps i la més perillosa va ser un llançament de falta d’Alaba que va anar molt a prop de la creu. El Sevilla amb prou feines va crear perill, tot i que Lamela, als onze minuts, va demanar penal per una acció de Carvajal, que ni Hernández Hernandez ni el VAR no van concedir.

El Madrid va dominar el joc, però li va faltar agressivit­at i una mica més de decisió per fer el cop de gràcia al rival, cosa que ja li va passar a l’últim clàssic. Amb tot, va tenir dues bones ocasions per marcar el segon abans del descans; la primera de Modric, que després d’un retall no va poder ni rematar, i ja al 43 una altra de Vinícius, que es va plantar en carrera davant de Bono i en lloc de xutar i definir va intentar el driblatge i va perdre l’ocasió.

Vinícius no va marcar però va brillar, ja que va donar les assistènci­es dels dos primers gols del conjunt blanc

La segona part va arrencar sense canvis i amb un Madrid adormit, i els blancs ho van pagar als 55 minuts en una jugada amb els mateixos protagonis­tes que en el gol del Madrid, però en l’àrea contrària. Vinícius es va equivocar a la sortida de la pilota davant de Montiel. La defensa blanca va reaccionar tard i la passada de Montiel va arribar a Lamela, que va definir bé davant de Courtois.

Va canviar radicalmen­t la pel·lícula del partit. El Sevilla es va encoratjar amb l’empat i se’n va anar cap a dalt. Va tenir dues oportunita­ts: un xut d’Isco que se’n va anar al lateral i una altra de Lamela, que va xutar fos després d’una altra recuperaci­ó de pilota de Montiel. Aquests errors serien letals per al Sevilla. Qui perdona al Bernabeu no acostuma a sortir-ne viu.

Ancelotti va fer un triple canvi i va donar sortida a Rüdiger, Asensio i Lucas Vázquez per Mendy, Modric i Tchouaméni. Cinc minuts després, al 79 marcava Lucas Vázquez després d’una jugada molt trenada dels blancs i una assistènci­a de Vinícius. Al 81 va sentenciar Valverde amb un cacau dels seus, un míssil des de fora de l’àrea, el sisè gol de l’uruguaià a la Lliga i el setè de la temporada. Ara mateix no hi ha cap jugador que xuti millor la pilota des de lluny que el box to box del Reial Madrid.

Ja no hi va haver més partit. El Madrid havia espavilat a temps i aconseguia una victòria que el reafirma una mica més al liderat de la Lliga.

 ?? Mariscal / EFE ?? Lucas Vázquez va actuar com a revulsiu i va fer el segon gol del Madrid en aquesta acció
Mariscal / EFE Lucas Vázquez va actuar com a revulsiu i va fer el segon gol del Madrid en aquesta acció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain