La Vanguardia (Català-1ª edició)

El compte pendent de Puado

Fe cega de Diego Martínez en el del planter, que encara no s’ha estrenat

- Iesra Trveen Redacióne

L’Espanyol s’ha acostumat a viure dels gols de Joselu. Si els blanc-i-blaus no ocupen llocs de descens és gràcies a l’efectivita­t de l’ex de l’Alabès –set dianes, un 58% del total de gols de l’equip–, sens dubte un encert als despatxos, la recepta perfecta per enviar Raúl de Tomás al bagul dels records. La responsabi­litat, tot i això, no pot recaure únicament en el davanter gallec. Necessita que els seus col·legues d’atac afinin la punteria, com Martin Braithwait­e i Javi Puado, que encara no sap el que significa marcar en les deu primeres jornades de Lliga.

El jugador del planter s’aproxima al gol partit rere partit però no hi ha manera de fer-lo. Fins a tres vegades s’ha topat amb el pal en aquesta arrencada de temporada, l’última vegada la setmana passada contra el Valladolid amb una vaselina que, amb l’1-0 momentani, hagués portat la calma a Cornellà. També va disposar de l’última ocasió destacable a El Sadar quan els de Diego Martínez es van llançar, sense èxit ni massa empenta, a la recerca de l’empat. El canvi de dibuix al

4-4-2 ha beneficiat Puado. Com a segona punta trepitja més àrea i genera perill, però de moment no es quantifica ni en gols ni tampoc en assistènci­es. Les dades no preocupen en excés el tècnic, content amb el rendiment, l’actitud i la competitiv­itat del barceloní de 24 anys, a qui veu “cada vegada amb més confiança”. “Quan posi la cirereta en forma de gol o d’assistènci­a, ja serà

l’hòstia, però la seva evolució és ascendent”, va apuntar en la prèvia abans de remarcar que “el fet de tenir ocasions significa que és on toca i que la pilota li arriba”.

Puado va ser una de les grans apostes de l’Espanyol en el seu retorn a Primera. Després de mesos de negociacio­ns i amb propostes interessan­ts de fora, el club va aconseguir l’estiu del 2021 que es quedés millorant-li les condicions salarials. És per això que, d’un futbolista que ja ha superat els cent partits com a perico, l’afició n’espera un pas endavant que el converteix­i en ídol. Fins al moment, els seus millors números els va firmar l’any a Segona (12 gols i 8 assistènci­es), una temporada després de tornar d’una fructífera cessió al Saragossa. En la passada, malgrat ser un fix per a Vicente Moreno, es va quedar en cinc gols i una passada de gol en 33 partits.

Avui tornarà a tenir una nova oportunita­t davant el seu públic en un duel crucial contra l’Elx. La condició de cuer dels il·licitans els fa més perillosos. Assedegats de victòria amb només tres punts –sis menys que l’Espanyol, a un del descens–, l’equip ha millorat prestacion­s amb Jorge Almirón. Sense massa temps per recuperar-se de la derrota de Pamplona de dijous, Diego Martínez s’encomana a l’“esperit rebel dels pericos” per lluitar contra les adversitat­s: “Creiem en les nostres possibilit­ats i volem tornar a connectar amb la nostra afició”.

 ?? EP ?? Puado ha topat amb la fusta tres vegades aquesta temporada
EP Puado ha topat amb la fusta tres vegades aquesta temporada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain