La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya no es pot queixar

Mundial 2023 El Japó, única amenaça del grup C per a la selecció espanyola, que també s’enfrontarà a Costa Rica i Zàmbia en la fase inicial de la cita

- Eduen# Crnc#jr Redacióne

Nou mesos abans que arrenqui la cita, la incògnita és saber si se solucionar­à el conflicte jugadores-Federació

El Japó serà “el rival a batre” per a Espanya en la fase de grups del Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda del 2023. Un sorteig benèvol para la roja, que va quedar ubicada al grup C, al costat del combinat nipó, Costa Rica i la debutant Zàmbia. “L’amistós contra el Japó al novembre ens servirà de prova”, apuntava el selecciona­dor Jorge Vilda després de conèixer el destí d’Espanya en la cita mundialist­a.

La roja partia des del bombo dels caps de sèrie per primera

vegada en un gran torneig i ha pogut evitar les seleccions més potents en el que serà la seva tercera participac­ió en un Mundial. Espanya va debutar el 2015 al Canadà, precisamen­t davant de Costa Rica, una selecció que no va aconseguir guanyar (1-1). En aquella ocasió no va passar de la fase de grups. Quatre anys més tard, ja amb Jorge Vilda a la banqueta, la seva aventura va acabar a quarts de final, en què es va creuar amb els Estats Units, que acabaria sent campiona per segon any consecutiu.

Serà la primera vegada que un Mundial femení es disputa a l’hemisferi sud, i el primer que compta amb 32 seleccions –fins

ara eren 24–. La diferència horària serà un hàndicap per a les audiències europees. De fet, la FIFA anunciava aquesta setmana que havia rebutjat diverses ofertes pels drets televisius del torneig perquè les considerav­a massa baixes.

També serà el primer Mundial que es disputa a dos països, tot i que Espanya també ha tingut sort en aquest aspecte i, en cas de passar la fase de grups, jugaria totes les rondes sense moure’s de Nova Zelanda fins a la gran final del 21 d’agost a Sydney.

Espanya debutarà el 20 de juliol a Wellington davant de Costa Rica, s’enfrontarà a Zàmbia el 26 a l’Eden Park de Auckland, i tancarà la fase de grups un altre cop a Wellington el 31 de juliol davant del Japó.

Nou mesos abans que arrenqui el Mundial, la selecció espanyola viu un dels pitjors moments de la seva història, amb 15 futboliste­s –a més d’Irene Paredes i Alexia Putellas– que han renunciat al combinat nacional en la seva lluita per reclamar millores en la selecció i la sortida del tècnic Jorge Vilda, que té el suport total de la Federació. “Necessitem estructure­s profession­als per fer bé la nostra feina”, va reivindica­r Alexia Putellas després de rebre la seva segona Pilota d’Or dilluns.

 ?? P P ?? El sorteig es va celebrar ahir a l’Aotea Centre d’Auckland (Nova Zelanda)
P P El sorteig es va celebrar ahir a l’Aotea Centre d’Auckland (Nova Zelanda)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain