La Vanguardia (Català-1ª edició)

La perfecció existeix

Handbol El Barça buscarà el sisè Mundial de clubs contra el Magdeburg després d’escombrar el Kielce amb una exhibició

- Trni Lótez Jredl BarcBrusa

La pallissa que el Barça va donar ahir al Kielce a la semifinal del Mundial de clubs serà recordada com una de les pitjors derrotes de Talant Dujshebaev, alhora que alimentarà la rivalitat entre els dos grans de l’handbol. Per als catalans, l’exhibició i festival de gols que es va regalar és la millor carta de presentaci­ó per aspirar avui (19 h) al sisè tron mundial a la final contra el Magdeburg (va superar l’Al-Ahli 36-28), una repetició de la de l’any passat, que va tenir triomf alemany.

En la segona reedició de l’última final de la Champions, un mes

després del 32-28 per al Barça al Palau, el conjunt blaugrana va signar probableme­nt un dels millors partits de l’era Carlos Ortega, per la barreja de consistènc­ia defensiva i d’efectivita­t golejadora. El Barça va tocar la perfecció i va fer avergonyir el subcampió continenta­l –a qui va arribar a guanyar de +14 (24-38)– i el seu entrenador, el més semblant a una bèstia negra.

En aquesta ocasió, el fet diferencia­l del xoc de trens va ser la porteria blaugrana. Gonzalo Pérez de Vargas va ser majestuós. Amb 15 aturades en 25 llançament­s, un 60% d’encert d’escàndol el primer temps, el Barça va començar a guanyar avantatge al marcador (11-16 al descans).

El capità va acabar sent designat MVP del partit amb uns números brillants, 18 aturades en 38 llançament­s, un 47% d’efectivita­t. Les seves aturades van trasbalsar

el Kielce, que va veure frenats els intents d’acostar-se. La més significat­iva va ser el braç que va treure a Alex Dujshebaev en una jugada un contra un, per evitar el 12-14 i que els polonesos s’activessin abans del descans. A partir d’aquí, el Kielce va morir desesperat.

En la faceta ofensiva, al joc coral blaugrana van destacar un Tim N’Guessan en un estat de forma increïble (5 gols) i un Luka Cindric (6/8) que va dirigir amb mestria i va demostrar que és el central que necessita el Barça. El gran encert de les segones unitats, com ara Richardson (5), Janc (4) i Makuc (4), va fer innecessàr­ia l’aportació estel·lar d’altres vegades de Dika Mem i Aleix Gómez.

Barça: Pérez de Vargas, Aleix, Mem (4), Fàbregas (5), Petrus, N’Guessan (5), Ariño (3), Cindric (6), Makuc (4), Janc (4), Richardson (5, 1p), Langaro, Frade (3), Wanne, Carlsbogar­d, Nielsen.

 ?? SASCHA STEINBACH / EFE ?? Gonzalo Pérez de Vargas va signar una actuació estel·lar amb 18 aturades; al descans ja n’havia fet 15
SASCHA STEINBACH / EFE Gonzalo Pérez de Vargas va signar una actuació estel·lar amb 18 aturades; al descans ja n’havia fet 15

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain