La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Go LeBron’

LeBron James té a l’abast superar aquesta mateixa temporada el rècord històric d’anotació de Kareem Abdul-Jabbar

- Juan Bautista Martínez Redacióne

Un Rolls-Royce, una Harley-Davidson, un solo de saxo de nou minuts, centenars de discos de jazz i... fins i tot un balancí. Quan Kareem Abdul-Jabbar va anunciar abans de la temporada 19881989 que seria la seva última en actiu, cada una de les 25 franquície­s que llavors formaven part de l’NBA li van brindar una cerimònia de comiat particular. Sí, potser en alguns casos era hipòcrita i forçada, perquè el mite dels Lakers no era precisamen­t la persona més oberta i simpàtica del món, al contrari, però era merescuda al cap i a la fi. Se n’anava, als 42 anys, un dels millors jugadors de la història del bàsquet i qui és, encara avui en dia, el màxim anotador de l’NBA. 33 anys després, els seus 38.387 punts continuen sent els que dominen el rànquing.

Tot i això, el seu u regnat té data de cad ducitat aproximada. Si tot transcorre amb la a mateixa normalitat que q les últimes 19 tempor rades, LeBron James ac conseguirà el liderat hi istòric d’anotació aquest ta primavera. Abans de d començar dimarts la a vintena temporada a la lliga nord-americana a l’aler dels Lakers, li faltaven 1.325 punts per a arribar al rècord de Jabbar r (ara n’hi falten 1.274). Jam es només ha estat per sota d’aq questa xifra en una de les temporades, i perquè es va passar més de la meitat del calendari lesionat.

Camí dels 38 anys, LeBron va signar a l’estiu una renovació per dues temporades més. Malgrat que q elsl LakersLk t tampoc no tenen la millor pinta aquesta vegada, després del desastre de l’última temporada, si els queda una cosa fiable, és la prestació de LeBron. “Saber que possibleme­nt estic a punt de batre el rècord més buscat a l’NBA, una cosa que la gent deia que possibleme­nt no s’aconseguir­ia mai, és molt aclaparado­r”, ha declarat King James.

A l’aler i a Jabbar els uneixxen aspectes diferents. Tots dos han estat jugadors do

minants en la seva èèpoca. TotsTt ddos es van erigir en estrelles consolidad­esd des del primerm dia que van ater

rar a l’NBA. També els uneixu el fet d’haver estat campionsc amb més d’una franquícia.fr Bucks i Lakers ene el cas del pivot, i Heat, Cavaliersv i l’equip de Los Angeles, ene el cas de l’aler.

Finalment, Los Angeles, la casa de Hollywood, també estableixb un nexe entre el mite Jabbarbb ii lal llegendall­d Ja-J mes.m

Esclar que taambé són fills deld seu temps. El pivot va començar en un bàsquet on tenir un base intel·ligent i un home gran i poderós suposava tres quartes parts de la recepta de l’èxit. Fins que els Lakers del Showtime van afegir a aquests ingredient­s un ritme endimoniat que els va portar a cinc anells, tot i que al seu número 33 les cames li pesaven cada vegada més. Malgrat que anava sumant anys, Jabbar es va saber reciclar i refugiari en el l seu Sky-SkHookHk fins fi gairebé al final, quan realment se’l veia molt decadent. Mentrestan­t, James encara no s’havia jugat l’última carta. En els seus millors moments va convertir la seva versatilit­at en un martell imparable. Ara tirant. Ara rebotejant. Ara repartint joc. Un tres camaleònic i amb una força descomunal que aquesta temporada també es pot situar entre els cinc millors assistents de la història, per sobre de celebritat­s com ara Magic Johnson. Sense la finor d’altres, però amb uns dots de lideratge incontesta­bles, LeBron ha batallat sempre, sobretot quan empenyia el carro d’uns Cavaliers que, en conjunt, eren inferiors als Warriors de Stephen Curry. La seva carrera ha fet més voltes que les d’altres estrelles. De Cleveland a Miami. De Florida una altra vegada a Ohio. I d’Ohio a Califòrnia.

En els seus millors somnis s’imagina jugant al mateix equip amb el seu fill Bronny, de 18 anys, que acaba de signar un contracte amb Nike. “El meu últim any el jugaré amb el meu fill. On sigui Bronny, jo hi seré. Faria el que calgui per jugar amb el meu fill durant un any. Ja no es tractarà de diners”, va dir fa uns mesos. Serà llavors quan se sabrà que és el moment del comiat. Qui sap si també rebrà regals a cada plaça, com Abdul-Jabbar. Serien versió segle XXI.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain