La Vanguardia (Català-1ª edició)

Israel mata sis palestins en un atac a la nova milícia Lions’ Den

- JERUSALEM Agències

L’exèrcit israelià va matar ahir sis ciutadans palestins durant enfrontame­nts als territoris ocupats. Cinc de les morts van tenir lloc a Nablus, i l’altra, a prop de Ramal·la. Tots eren joves d’entre 26 i 35 anys. Hi va haver 20 ferits, tres de greus.

Les forces israeliane­s ja han causat aquest any 132 morts de palestins, la majoria milicians, però també menors i civils desarmats, com la periodista palestina Shireen Abu Akleh. L’agost passat Israel va matar 51 palestins en una escalada de tres dies contra la Gihad Islàmica Palestina a Gaza. D’altra banda, 22 persones han mort aquest any del costat israelià en incidents violents, 15 de les quals civils.

Els xocs a Nablus es van desencaden­ar quan tropes israeliane­s van irrompre a la ciutat a plena matinada i van destruir un edifici utilitzat –segons l’exèrcit– com a fàbrica de bombes per la nova milícia palestina Lions’ Den (El Cau del Lleó), formada majoritàri­ament per joves de Cisjordàni­a. L’exèrcit israelià assegura que els seus soldats van ser atacats amb trets i pedres, per la qual cosa “van tornar” el foc.

El president de l’Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, va establir durant la matinada “contactes urgents per aturar aquesta agressió contra el nostre poble” i va elogiar “la fermesa dels palestins en la defensa de la seva terra”, segons el seu portaveu.

Diumenge Tamer Kilani, un palestí de 33 anys considerat un dels líders de Lions’ Den, va ser assassinat a Nablus amb una bomba adossada a la seva moto. La nova milícia s’ha atribuït la responsabi­litat de la majoria dels atacs amb trets a la zona de Nablus les últimes setmanes, cosa que va portar Israel a imposar l’11 d’octubre un bloqueig a la ciutat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain