La Vanguardia (Català-1ª edició)

El relleu de Guilarte a Barcelona, ara al PSC, renuncia a l’acta

- TlEú zn ocEizc Barcelona

L’assessor del PSC i adjunt a la primera secretaria del partit a Ciutat Vella, Fernando Carrera, va anunciar ahir que renuncia a l’acta de regidor que li tocaria assumir després de la dimissió de la presidenta del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte. Ho fa en congruènci­a amb la seva actual militància al partit dels socialiste­s catalans.

Carrera, que en les últimes eleccions es va presentar sota les sigles Barcelona pel Canvi de l’ex primer ministre francès Manuel Valls, va justificar la seva decisió per “sentit comú”, per “no contribuir a més soroll ni a més embolics” i perquè els vots que li permetrien recollir l’acta pertanyen “a un projecte polític que no és el meu”.

“Ni soc un trànsfuga, ni crec a aconseguir actes d’aquesta manera”, va al·legar, conscient que si hagués recollit l’acta hauria pogut sumar un regidor als vuit que el PSC té al Consistori. Tot i que la decisió era personal, el partit li va fer saber que estava en contra d’aquesta opció i Carrera ha acabat formalitza­nt la renúncia i reafirmant el compromís amb el projecte de Jaume Collboni,

Amb la seva decisió, Carrera deixa pas a la següent a la llista que es va presentar sota la batuta de Valls, Julia Barea, actual consellera de Ciutadans al districte de Ciutat Vella. Però el problema vindrà amb la reorganitz­ació del grup municipal i la previsible renúncia de Paco Sierra. Carlos Rivadulla és el següent a la llista, i podrà optar per sumar-se al grup de Valents o al de Ciutadans o ser regidor no adscrit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain