La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nova condemna a l’ex de Mainat

Angela Dobrowolsk­i, sentenciad­a a dos anys i mig per haver falsificat xecs

- Begoña Cor o Suáre Barcelona

Angela Dobrowolsk­i ha estat condemnada a dos anys i mig de presó per haver falsificat dos xecs per cobrar 4.100 euros del compte de la seva exparella, el productor musical i exmembre de La Trinca Josep Maria Mainat.

A la sentència, que no és ferma i que es pot recórrer en un termini de deu dies, la magistrada condemna Dobrowolsk­i per delictes continuats de falsedat en document mercantil, ús de document d’identitat autèntic per qui no està legitimat i estafa.

El jutjat penal número 1 de Barcelona li imposa, a més, una multa de 1.800 euros.

La jutgessa considera provat que Dobrowolsk­i va sostreure l’agost del 2020 un talonari de xecs al seu marit, amb qui estava en tràmits de separació i ja no convivia, a fi d’“aconseguir un profit patrimonia­l injust”.

Sense el permís de Mainat, va omplir un dels xecs “de pròpia mà” i va falsificar la firma del seu marit, mentre posava la seva germana com a beneficiàr­ia. L’acusada, afegeix la sentència, va cobrar el xec falsificat de 1.200 euros, mostrant el DNI de la germana i simulant la seva firma al revers del taló. Dies després, va repetir l’operació amb un altre xec falsificat de 2.900 euros.

Al judici, que es va celebrar la setmana passada, Mainat es va retirar com a acusació particular al·legant que el banc li va tornar en el seu moment els diners cobrats de manera fraudulent­a i

que s’estima més centrar-se en el procés obert pel suposat intent d’assassinat.“Va passar fa dos anys i em vaig enfadar una mica perquè algú em volgués estafar, però ja ho he superat. Vull que s’acabin aquests judicis petits, queden encara un parell de causes pendents, com una agressió amb un pot de melmelada, amb violència, ens retirarem i ens centrarem en el que anomenarem el judici final”, explicava el productor.

El delicte més greu de què s’acusa l’exdona de Mainat és

de suposadame­nt haver intentat assassinar-lo administra­ntli una sobredosi d’insulina mentre dormia, sabent que és diabètic, el juny del 2020.

Dobrowolsk­i ja va ser condemnada a 17 mesos per infracció de mesura cautelar i violació de domicili per intentar accedir a la casa del productor saltant una tàpia el gener de l’any passat. Posteriorm­ent, se li va obrir una altra causa per haver enviat missatges de mòbil a Mainat malgrat l’ordre d’allunyamen­t i també ha estat en crida i cerca.

Va cobrar 4.100 euros fent-se passar per la seva germana i imitant la firma de qui llavors era el seu marit

 ?? EP ?? Angela Dobrowolsk­i sortint dels jutjats amb el seu advocat l’abril del 2022
EP Angela Dobrowolsk­i sortint dels jutjats amb el seu advocat l’abril del 2022

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain