La Vanguardia (Català-1ª edició)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Obstetre. Practicà el llançament de gargall. 2 Rialleres. líquid que llisca molt, com si fos oli. 3 senti una profunda aversió o 502. Destria la cabellera formant blens. Peó decapitat. 4 miserable. Raül Duran xargall. Quan bufa totes les embarcacio­ns de vela es mouen. 5 comença a fer la punyeta. flota mentre llegeix un capítol de l’alcorà. En un cert sentit, perdi la vida. Res no és. 6 Els qui remenen cireres amb la paella ben agafada pel mànec. aquesta està en posició ben vertical. comença a acoblar-se. 7 Helvètique­s. Prou truites! crit d’alerta. 8 fòsfor. ahir al capvespre. Espai poc o molt quadrat d’un jardí on hi ha herbes i flors plantades. 9 Quan és penat, dorm de cap per avall. Que no té cap interès, ni originalit­at. Jaç a castellfol­lit. 10 nega. En un sistema de dues dissolucio­ns de concentrac­ions diferents però amb el mateix dissolvent i separades per una membrana semipermea­ble, tendència a passar dissolvent de la dissolució menys concentrad­a a la més concentrad­a. Ens cal per respirar. 11 aturarem. Rap degollat. casa pairal que m’has de dir. 12 amèrica sense la simpàtica alemanya. Discrepà. a vosaltres. 13 Peces en forma de ganxo que fan la funció dels botons. faré la verema. 14 Rebuda. Vacunis.

VERTICALS 1 borratxera d’elefant. Divulga la necessitat de cobrar una paga doble. 2 Oïdis, també. famolenc. 3 Hamaques de navegant. aquest es dedica a traficar amb el futur gallinaci. Precedeix l’esperança i la caritat. 4 amanissin. mitges arengades.

5 Davant mans fa vint-i-quatre hores de fums. Rus tot escuat. aquest és del morro fi. 6 si no vols pols, no hi vagis. Roman amb el signe menys a la mà. El llac ness sense el monstre majúscul. 7 Glaçaré vora l’Ebre. antropònim­s. mitja desena. 8 soldà que no vocalitza. Escarransi­t. tenia una certa identitat. 9 Est. sortida profession­al que tothom busca. anuari astronòmic amb dades per passar distrets el dia a dia.

10 si en tens el millor que pots fer és anar al llit. Els peixos del hip hop. Especialis­ta en vistes. 11 faig penetrar un punxó en una superfície. arrels, també. n’imito les paraules, però no pas el to. 12 basca, no? tema laic. fanguet. l’anvers prosaic.

13 l’extreuen del subsol. Oculti. D’or.

14 cos amb unes propietats físiques que no depenen de la direcció en què són observades. monticles aïllats de forma cònica.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain