La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Auditori acull la música laietana 50 anys després de Zeleste

La Barcelona Art Orchestra reviu peces icòniques de l’època

- t a z BadriBcna

Amb l'excusa que l'any que ve es compleixen cinquanta anys de l'obertura de sala Zeleste de Barcelona, al pianista Lluís Vidal se li va ocórrer la idea de retre una mena d'homenatge a la música que es va generar entorn del llegendari espai del carrer Argenteria.

Vidal en aquells anys setanta era jove i va viure en primera persona un dels moments més brillants i intransfer­ibles de l'escena musical local i catalana. Com que el músic és membre impulsor de la Barcelona Art Orchestra (BAO), una formació musical flexible i oberta de variat arc estilístic, aquesta idea es va acabar materialit­zant sota la capa d'acollida de L'Auditori. Així, demà dijous la sala 2 (20 h) serà l'escenari de la presentaci­ó del projecte batejat Música laietana, dins del Voll-Damm Barcelona Jazz festival, en què la BAO reviurà composicio­ns emblemàtiq­ues d'alguns solistes i formacions d'aquesta ona: Música Urbana, Companyia Elèctrica Dharma, Orquestra Mirasol, Toti Soler, Jordi Sabatés, Iceberg, Blay Tritono o Secta Sònica.

Joan Vidal, bateria de l'ensemble i un dels seus quatre impulsors (amb teclista Néstor Giménez, el saxo Lluc Casares i el ja esmentat Lluís Vidal) explica que en l'elaboració del repertori també hi ha participat, com a convidat, Joan Díaz, que ha fet

nous arranjamen­ts a la música de l'Elèctrica Dharma. “I la perla final ha estat poder convidar músics protagonis­tes de l'època perquè toquin al concert. La resposta de tots ha estat magnífica, i podrem comptar demà amb Toti Soler, Carles Benavent, Xavier Batllés i també el músic i director Joan Albert Amargós, que ha fet nous arranjamen­ts del grup Música Urbana, de què va ser fundador”.

Aquesta celebració de l'aniversari de la sala Zeleste –que va desaparèix­er de la seva ubicació a l'abans anomenat carrer Plateria per traslladar-se de manera efímera al Poblenou, on es va reanomenar Razzmatazz– permet viatjar en certa manera al passat i reviure'l amb indumentàr­ia actual, tot i que molta de la música de l'ona laietana va néixer i continua ben actual. El mateix Joan Vidal reconeix que “jo vaig viure el rock català, perquè en l'època laietana encara no havia nascut, però parlant amb Toti Soler [li ha fet els arranjamen­ts de la seva música per al concert de demà] i companyia, t'adones que el nivell musical era impression­ant. I crec que en el que va venir després, amb el rock català i posteriors, es va perdre molt”.

Al concert de demà hi haurà Toti Soler, Carles Benavent, Joan Albert Amargós i Xavier Batllés

 ?? Lo ?? Imatges de Carles Benavent i Toti Soler
Lo Imatges de Carles Benavent i Toti Soler

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain