La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Pacte Nacional per la Llengua rep 2.600 propostes de la ciutadania

- Barcelona

El Pacte Nacional per la Llengua (PNL) ha tancat la fase del procés participat­iu, on tothom, individus i entitats, ha pogut dir-hi la seva. En total, el Departamen­t de Cultura de la Generalita­t de Catalunya ha rebut 2.600 propostes, que s'han aplegat en 333 aportacion­s, que ara les entitats col·laboradore­s i els partits polítics hauran de treballar.

Una quarta part de les propostes fa referència a aspectes d'educació i recerca (22,4%), i en segon lloc apareixen empatats els àmbits de les administra

cions públiques, i l'audiovisua­l i els mitjans de comunicaci­ó, amb un 14% cadascun.

A la roda de premsa, també va sortir la inquietud, per part d'alguns dels representa­ts de les entitats, sobre les relacions entre les administra­cions que comparteix­en la llengua catalana. El secretari general de Política Lingüístic­a, Francesc Xavier Vila, va referir que, justament pels diferents accents territoria­ls, “és fàcil que algunes administra­cions dupliquin recursos”. I hi va afegir: “És un tema que algun dia haurem d'abordar”.

Abans d'acabar l'any, es farà la síntesi i el primer esborrany del PNL, i durant el primer semestre del 2023 es durà a terme la discussió i l'elaboració definitiva del document, que haurà de ser referendat pel Parlament.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va recordar que el PNL va néixer amb el suport del 80% dels partits (ERC, PSC, Junts, la CUP i En Comú Podem). També va remarcar que l'objectiu de tota aquesta feina és “que tothom se senti confortabl­e”. “És per això que no ens entretindr­em, però ens prendrem el temps que calgui pel present i el futur de la llengua”, va concloure.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain