La Vanguardia (Català-1ª edició)

Catànies Cudié, del Penedès al món sencer ®

-

Bombons Cudié porta treballant de forma tradiciona­l des de fa tres generacion­s i és que han sabut combinar a la perfecció la tradició juntament amb l'evolució de la seva marca a mode d'innovació en els seus productes.

Són més de setanta-cinc anys d'història que avalen la trajectòri­a d'aquesta empresa familiar, que sens dubte, el secret més ben guardat, és l'elaboració de les seves famoses Catànies .

®

Orígens vilafranqu­ins

Josep Cudié, conegut com el creador de les emblemàtiq­ues i autèntique­s Catànies , va fundar l'empresa Bom

® bons Cudié el 1946 i es va dedicar exclusivam­ent a elaborar bombons, entre ells, una irresistib­le combinació d'ametlla marcona, recoberta d'un exquisit i artesanal praliné blanc, i un recobrimen­t final del millor cacau en pols. El que avui coneixem com a Catània.

Noves creacions

La marca amb el pas dels anys ha anat desenvolup­ant noves creacions, de la mà del mestre xocolater Oriol Llopart Cudié, per aconseguir nous sabors i formats adaptant-se als nous gustos dels seus estimats clients. La filosofia i valors de Bombons Cudié arrelada a la marca des dels inicis per Josep Cudié, busca convertir qualsevol moment del dia en una ocasió especial gràcies a la seva varietat de productes.

Actualment el catàleg disposa d'una gran gamma de sabors i formats que han anat apareixent amb el pas dels anys, gràcies a la fusió de la tradició amb la innovació. D'aquesta sorprenent fusió, han nascut les Catànies

® úniques com són les de sabors de Crema Catalana, Sal de l'Himàlaia, Dark Chocolate, Green Lemon, Yogulate i Coffe.

Un dels últims projectes de Cudié és la seva flagship store, situada al Carrer Calaf, 17 al districte de Sant Gervasi – Galvany de Barcelona. Es tracta d'un nou concepte d'establimen­t que va més enllà dels convencion­als i que proporcion­a una experiènci­a única als qui la visiten.

Presència local i internacio­nal

Des dels inicis, Bombons Cudié, s'ha sentit una marca molt arrelada a la comarca del Penedès i a Catalunya, des d'on Josep Cuidé, que treballava en una pastisseri­a, va decidir obrir el seu propi obrador a Vilafranca del Penedès el 1946.

Al principi, Cudié elaborava els bombons per altres pastisseri­es. Primer es va estendre pel Penedès i ben aviat va fer el salt a Barcelona, on algunes de les millors pastisseri­es venien els seus productes sense fer referència a l'origen.

A finals dels 80, l'empresa familiar va començar a entrar en botigues especialit­zades i gourmet del centre i del nord d'Europa. Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca o Suïssa van ser alguns dels primers mercats.

El següent pas va ser entrar en botigues d'aeroports. I actualment exporten al voltant del 30% de la seva producció i són presents a una quarantena de països com Emirats Àrabs, Jordània, Kuwait, Corea del Sud, Japó, Taiwan, Estats Units, Mèxic o Colòmbia.

A Catànies Cudié sempre han buscat l'excel·lència en la

® qualitat, el gust i la presentaci­ó de cada un dels sabors per sobre de tot. I així ho han demostrat aconseguin­t arribar als estàndards de qualitat més elevats dels guardons que han anat rebent als Great Taste Awards aquests últims anys.

Aquest certamen internacio­nal anual, organitzat pel Guild of Fine Food (Gremi del Bon Menjar) de Londres, és el més prestigiós sistema d'acreditaci­ó de menjar i begudes. Es tracta d'un sistema d'avaluació i un marc de referència únics, que dona suport, promou i assessora elaborador­s artesans que volen distribuir els seus productes a comerços dedicats als aliments selectes.

El jurat, format per més de 500 experts entre els quals hi ha crítics gastronòmi­cs, xefs, restaurado­rs, productors, i periodiste­s, atorguen a cada producte guanyador 1, 2 o 3 estrelles.

La majoria de les Catànies han aconseguit el reconeixe

® ment dels Great Taste Awards. Amb 1 estrella; Hazelnut Praliné, Crema Catalana, Green Lemon, Dark Chocolate, Coffee Chocolate i Yogulate. I els sabors premiats amb 2 estrelles; Himalayan Salt i les Originals.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain