La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més difícil que Tenerife

El Barça necessita una carambola per no caure eliminat de la Champions

- C Barcelona

El Barcelona va arribar a guanyar tres Lligues seguides en l’última jornada i en cap de les tres no depenia de si mateix. Amb Cruyff a la banqueta, el dream team va aprofitar les punxades dels líders –el Madrid en les dues primeres (91-92 i 92-93), totes dues a l’Heliodoro Rodríguez López contra el Tenerife, i en l’última (93-94) el Deportivo, que no va poder desfer l’empat a zero davant el València malgrat jugar a Riazor– per aixecar els títols in extremis. Trenta anys després del primer sorpasso de Tenerife, el Barça necessita una carambola encara més difícil per mantenir-se viu una setmana més a la Lliga de Campions. Un triomf de l’Inter contra el Viktoria txec a Milà el condemnarà passi el que passi al Camp Nou.

Xavi Hernández no va voler catalogar la combinació de resultats de miracle, però és conscient que penja d’un fil. “Tenim una petita esperança. Estem en una situació molt incòmoda. Hi ha molts números que no passem. Realment ho veiem complicat perquè no depens de tu”, va confessar.

Com a començamen­ts dels noranta, els blaugrana juguen a casa. Llavors van superar amb relativa facilitat l’Athletic, la Reial Societat i el Sevilla, respectiva­ment, mentre esperaven la concatenac­ió d’esdevenime­nts a favor seu. Però aquesta vegada s’enfronten al Bayern, el seu ogre a Europa.

Els bavaresos s’han especialit­zat a amargar el Barça, que s’han estavellat davant d’ells en els últims cinc partits que han jugat, incloent-hi el 2-8 de Lisboa el 2020 o el 3-0 del curs passat que va enviar l’equip de Xavi a l’Europa League. El tècnic egarenc encara no oblida que al setembre el 2-0 a l’Allianz Arena va suposar un cop anímic perquè els visitants van tenir les millors ocasions. “Allò va ser una desgràcia futbolísti­ca. Veus el partit repetit i no entens que ni tan sols puntuéssim”, va insistir ahir Xavi, que no pot treure’s la sensació que la competició ha estat “cruel” amb el seu equip. Però també fa autocrític­a. “No vam fer els deures ni a Munic ni a Milà. Ho hem tingut a les nostres mans i ara ja no depenem de nosaltres”, va assenyalar.

El Barcelona, que podrà comptar amb Gavi malgrat l’ensurt que es va endur diumenge després d’una entrada de Dani García, tindrà a favor seu algunes baixes en el conjunt de Nagelsmann. No hi haurà el porter titular i capità Neuer ni Lucas Hernández ni Sané. Sota pals, doncs, hi haurà Ulreich, que ha encaixat 18 gols en els 15 partits de Champions de la seva carrera. Sí que ha viatjat Thomas Müller, que surt a gol per partit en els vuit matxs que ha jugat contra el Barça. “Lewy, ja ve

Xavi es marca com a repte guanyar els bavaresos després d’encongir-se a Munic, Milà i el Bernabeu

nim”, van avisar el veterà Müller i el jove Stanisic al seu excompany Robert Lewandowsk­i, que aquest estiu va canviar Munic per Barcelona.

“És un partit de revenja futbolísti­ca. També per a en Robert, que no va poder marcar a Munic contra el seu exequip. Estem motivats ”, va afirmar Xavi.

El Barça pot saltar al camp sabent que és fora, però el tècnic s’ha marcat com a repte guanyar per fi a un rival gran aquest curs després d’encongir-se a Munic, el Meazza i el Bernabeu. “Hem de demostrar que tenim el nivell i podem estar a l’altura d’aquest tipus d’equips”, va dir, per no perdre l’impuls renovat després de golejar el Vila-real i l’Athletic. Per si de cas, per si hi ha carambola, Xavi encara no s’ha posat a mirar possibles rivals a l’Europa League.

 ?? Alejandro Garcia / EFE ?? Lewandowsk­i, que s’enfronta al seu exequip, en un rondo amb Bellerín, Balde, Dembélé i Eric Garcia, tots d’esquena
Alejandro Garcia / EFE Lewandowsk­i, que s’enfronta al seu exequip, en un rondo amb Bellerín, Balde, Dembélé i Eric Garcia, tots d’esquena

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain