La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Viktoria pot puntar contra l’Inter?

El r ortat El conjunt txec aspira a agafar el relleu del Maccabi Haifa o del Sheriff, equips que van fer saltar la sorpresa

- !"# B"!t$st" %"rt&#'( Barce ona

La resposta al titular d’aquest reportatge pot ser perfectame­nt, per què no? Al futbol s’han vist coses molt estranyes. Sense anar gaire lluny, el triomf del Maccabi Haifa contra el Juventus per 2-0 l’última jornada de la Champions. Doncs bé, el valor del mercat del Maccabi, segons Transferma­rkt, és inferior al del Viktoria Pilsen. Són els dos últims classifica­ts en aquest apartat. Els futboliste­s de l’equip israelià estan valorats en 20,6 milions. I els del conjunt txec, en 28,5 milions.

Xifres irrisòries comparades amb els 592,95 milions dels jugadors de l’Inter. Però el futbol és l’esport de les sorpreses, que passen amb més freqüència que en altres modalitats, entre altres raons, per l’existència de l’empat. Més que això, guanyar, va fer l’última temporada el modestíssi­m Sheriff de Tiraspol al Santiago Bernabeu.

Tampoc no és insignific­ant el fet que les últimes temporades l’Inter de Milà, que espera recuperar avui Lukaku, ha comès espifiades imperdonab­les quan tenia la classifica­ció per als vuitens de final a les mans. Això va passar contra el PSV, el mateix Barça i el Xakhtar. En cap dels tres casos l’Inter no va aconseguir guanyar al seu estadi i va quedar eliminat.

Esclar que l’empresa, és a dir, que l’Inter no guanyi, es presenta molt més complicada aquesta tarda. Encara que el Viktoria Pilsen acumuli gairebé un any sense perdre en la seva lliga (des del 31 d’octubre del 2021) i hagi aconseguit deu victòries i dos empats al seu campionat, a la Champions actual encara no ha puntuat. Quan més a prop va estar de fer-ho va ser contra l’Inter a Pilsen (0-2). Els italians no van fer el segon gol fins al minut 70, quan el rival ja només tenia deu jugadors, per expulsió de

Pavel Bucha. Només el Rangers i el conjunt txec no s’han estrenat encara.

Fora de casa, en les seves participac­ions al torneig, els èxits més destacats del Viktoria són dos triomfs al camp del CSKA de Moscou i del BATE Boríssov. A l’empara de l’afició, en una ocasió van ser capaços de guanyar el Roma.

Això sí, el fet que ja no tinguin opcions d’arribar a vuitens no impedeix que l’entrenador, Michal Bílek, exmigcampi­sta del Betis i antic selecciona­dor txec, s’hagi desplaçat a Milà amb els millors futboliste­s disponible­s. El fitxatge més car de l’estiu, el defensa central Vaclav Jemelka (comprat per un milió d’euros), forma part dels expedicion­aris.

Com el seu futbolista més valorat, el porter Jindrich Stanek (4,5 milions, una mica per sobre del porter suplent del Barça, Iñaki Peña). Tot i que el més desequilib­rant passa per ser l’extrem Jhon Córdoba. El colombià, que va jugar durant la joventut a l’Olímpic de Xàtiva, l’Alcoià, l’Hèrcules i el Dénia, rep l’apel·latiu de Mosquito i aquesta temporada ha fet sis gols, cap en la fase de grups de la Champions. El jugador que sí que va marcar contra el Bayern va ser el migcampist­a Adam Vlkanova, l’únic dels tres golejadors de l’equip al torneig que serà al Giuseppe Meazza. Els altres dos, Sykora i Kliment, estan lesionats. No tenen una estrella d’abast internacio­nal, com sí que al seu dia ho van ser Pavel Nedved i Peter Cech, que van defensar els colors d’un Viktoria que durant molts anys va rebre el nom de Skoda. No només es produeix cervesa en aquesta ciutat de Bohèmia, sinó que la firma automobilí­stica és originària d’aquest pulmó econòmic de la República Txeca.

El Viktoria, club que ha estat capaç de trencar el domini dels clubs de Praga com ara l’Sparta i l’Slavia, no té res a perdre a Milà. Les participac­ions europees de la temporada passada i la d’aquesta han servit per sanejar els comptes. Ara, un punt contra l’Inter podria servir per sanejar els comptes... del Barça.

 ?? JOE KLAMAR / AFP ?? Els futboliste­s del Viktoria Pilsen celebrant un dels dos gols que van marcar al Bayern
JOE KLAMAR / AFP Els futboliste­s del Viktoria Pilsen celebrant un dels dos gols que van marcar al Bayern

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain