La Vanguardia (Català-1ª edició)

180 euros per una targeta groga

La Lliga femenina denuncia la Federació pel cost de les sancions

- 3lersR iospRéo Barcelona

La Lliga Profession­al de Futbol Femení (LPFF) ha denunciat la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per l’elevat cost de les targetes, segons ha pogut confirmar La Vanguardia. L’enèsima disputa entre els dos organismes va arribar quan l’RFEF, ens responsabl­e de l’arbitratge, va anunciar les noves tarifes sancionado­res. La Federació ha imposat els mateixos imports a la Lliga F que a Lliga Santander masculina entenent que es tracta d’una lliga profession­al. És a dir, 180 euros per cada targeta groga i 350 per a les vermelles, a part de 600 euros més de sanció per a la jugadora en el cas de cada expulsió.

Això suposa un increment desorbitat respecte als costos de la temporada passada, de 4 euros per a les targetes grogues i 9 per a les vermelles. Cosa amb què no estan d’acord els 16 clubs que formen la Lliga F, que han decidit prendre mesures i portar aquest augment a la justícia ordinària consideran­t que no es poden aplicar els mateixos criteris per a les lligues masculina i femenina. Des de la Lliga Profession­al Femenina consideren “desproporc­io

nat” aquest increment i al·leguen que “no s’adiu amb la realitat del futbol femení”. “No es pot comparar amb el masculí”, afirmen fonts de l’LPFF. L’RFEF equipara el cost de les targetes entre dos mons molt diferents. Per posar un exemple, el salari mínim que marca el conveni de futbol femení és de 16.000 euros, mentre que en el cas de la Primera Divisió masculina és de 155.000. És més, en el cas de Segona Divisió, en què el salari mínim és de 77.500 euros, molt per sobre del femení, el cost de les targetes és inferior: 90 euros per a la groga i 200 per a les vermelles.

No és l’única disputa que mantenen l’LPFF i l’RFEF, que han viscut immerses en una batalla jurídica des del naixement de la nova Lliga profession­al. La Federació ha enviat als clubs un rebut arbitral –que preveu les despeses d’arbitratge de cada partit i de què es fa càrrec l’equip local– de gairebé 15.000 euros. Un import que no té res a veure amb els 4.050 euros pactats fa un mes davant el Consell Superior d’Esports (CSD) en les negociacio­ns per desbloquej­ar la vaga arbitral que va obligar a suspendre la primera jornada de Lliga i on es van establir també els salaris de les col·legiades: 1.666 euros per a l’àrbitra principal, 1.066 per a les assistents i 250 per a la quarta àr

La profession­alització comporta equiparar-se als homes: la vermella passa de 9 a 350 euros per al club infractor

bitra. Els clubs estan molt molestos amb aquest nou incomplime­nt de l’RFEF i han portat al Consell Superior d’Esports la qüestió perquè torni a intervenir.

El sorteig del calendari, la marca de les pilotes, els pedaços de les samarretes, el salari de les àrbitres, el cost de les targetes o el rebut arbitral són només algunes de les moltes polèmiques que han envoltat la que havia de ser una temporada per al record en el futbol espanyol.

 ?? Ca         !" - #"  FA / $ !!% ?? Una àrbitra mostra targeta
Ca !" - #" FA / $ !!% Una àrbitra mostra targeta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain