La Vanguardia (Català-1ª edició)

Emery rebrà 7 milions cada curs a l’Aston Villa i Setién ja n’és el substitut

- R Ro r e Barcelona

Dos anys i mig després d’arribar al Vila-real, Unai Emery ha fet les maletes sobtadamen­t per tornar a marxar a la Premier League, on ja havia entrenat l’Arsenal. L’Aston Villa l’ha aconseguit convèncer gràcies a un sucós contracte de quatre temporades a raó d’uns set milions per cadascuna, un salari molt superior al que ingressava al club castellone­nc (dos milions). Es tracta d’un adeu abrupte i poc comú en les grans lligues, que posa en dubte, a més a més, la profession­alitat del tècnic: Emery deixa a l’estacada el seu club a mitja temporada i abandona un projecte en què era el principal líder. El seu substitut al capdavant del Vila-real serà el càntabre Quique Setién, que firma pel que queda d’aquesta temporada i una altra.

Les raons de l’adeu d’Emery són, sens dubte, econòmique­s, malgrat que en el seu comiat va intentar defensar-se: “Els entrenador­s som profession­als, i hem de ser freds i calculador­s. La meva marxa es deu a una decisió profession­al que havia de prendre”. Tot i això, a Birmingham Emery no jugarà competicio­ns europees i només intentarà fer sobreviure un equip a la zona baixa.

L’operació suposa un cop per a la Lliga, que veu com el 15è classifica­t de la Premier arrabassa l’entrenador al campió de la Lliga Europa del 2021 pagant-ne la clàusula (sis milions). El d’Hondarribi­a es converteix així en un dels tècnics més cotitzats del món. El seu caixet no ha deixat de créixer els últims anys. Al PSG els seus emoluments van augmentar fins als 5,4 milions per any i a l’Arsenal van arribar als 8.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain