La Vanguardia (Català-1ª edició)

Inditex ven el seu negoci a Rússia a un grup dels Emirats Àrabs

- ai e i rrez B r"

Inditex ha arribat a un acord inicial per a la venda del seu negoci a Rússia al grup Daher, un hòlding de la Unió dels Emirats Àrabs especialit­zat en comerç al detall i distribuci­ó. Daher pertany als mateixos propietari­s del grup Azadea, que ja opera franquície­s de la companyia gallega a l’Orient Mitjà. L’empresa fundada per Amancio Ortega va suspendre la seva activitat a Rússia a començamen­ts de març, poc després de l’esclat de la guerra a Ucraïna. El Kremlin considera els Emirats Àrabs i altres nacions del Golf i Àsia com a països amics, les empreses dels quals són animades a fer negocis a Rússia.

Els termes d’aquesta operació, va destacar ahir Inditex,

“permetran preservar una part substancia­l” dels llocs de treball que mantenia el grup a Rússia, “perquè hi inclouran la transferèn­cia de la majoria dels locals ocupats per les seves botigues”, va informar el grup a la CNMV.

Abans del conflicte bèl·lic la cadena tèxtil comptava amb 502 botigues a Rússia (86 de Zara), així com el canal de venda en línia. Aquest mercat constituïa prop d’un 8,5% de l’EBIT global del grup. Totes les botigues operaven en règim de lloguer i ocupaven més de 9.000 persones.

Segons càlculs de Credit Suisse, el país aportava entorn d’un 6% de les vendes d’Inditex d’arreu del món.

El grup gallec no ha fet públic el preu de l’operació, que encara està en fase d’acord, tot i que sí que estima que la provisió registrada als estats financers durant el primer semestre d’aquest any,

de 216 milions d’euros, “cobreix substancia­lment l’impacte del cessament d’activitat” al país.

Amb tot, la companyia de moda deixa la porta oberta a tornar algun dia a Rússia si es donessin

La companyia tèxtil deixa la porta oberta a tornar al país en règim de franquícia amb Daher

les circumstàn­cies, va subratllar. El principi d’acord assolit amb el grup Daher preveu la possibilit­at “d’una col·laboració entre tots dos” a través d’un contracte de franquícia perquè les marques d’Inditex tornessin al país.

Previ acord amb els propietari­s, ara els locals traspassat­s acolliran els futurs punts de venda de marques propietat del grup comprador, “totalment alienes a Inditex”. De moment, doncs, ja no hi haurà més Zara a Rússia.

 ?? #$%  $%PE&'(V / E)E ?? Una botiga de Zara tancada a Moscou
#$% $%PE&'(V / E)E Una botiga de Zara tancada a Moscou

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain