La Vanguardia (Català-1ª edició)

Enrique Tomás arriba a 84 milions i entra en hotels

L’empresa de pernil creix als aeroports i en venda automàtica

- ai i u Badalona

L’empresari Enrique Tomás ha sortit amb força renovada de la pandèmia. Els projectes se li acumulen i assegura que no pot donar sortida a tots els plans a la velocitat que voldria. Tant és així que les xifres definitive­s de facturació per al 2022 depenen de la rapidesa amb què pugui obrir les botigues que ja té signades.

La previsió és tancar l’any amb una facturació de 84 milions d’euros, una ebitda superior a set milions i uns beneficis de vuit milions més, explica Tomás des de la seu a Badalona. Ara bé, si aconseguei­x concretar totes les obertures pendents en la recta final de l’any, els ingressos superarien aquesta xifra. En tot cas, continua, es tracta de vendes rècord per a la companyia especialit­zada en pernil ibèric.

La pandèmia i el consegüent tancament comercial el van acostar al caire de l’abisme, reconeix. “Hi va haver un moment en què em pensava que tancaríem”,

La companyia obrirà cinc botigues al Japó i torna a Radio TeleTaxi després de deu anys d’absència

recorda. Fruit d’aquesta travessia del desert neix el seu futur llibre, que es titularà De crack a crack. Hi explica com va viure la crisi de la covid al negoci i el posterior ressorgime­nt. “Serà un èxit de vendes”, confia mentre llegeix alguns dels passatges que ha escrit a mà en un bloc de notes.

Com els seus pernils. L’empresari ha accelerat el nou pla estratègic i ha guanyat la licitació de diversos comerços en aeroports, a més del concurs de les 177 màquines expenedore­s de l’aeroport de Barcelona, de manera que pagarà 5,5 milions d’euros a l’any de renda fixa. “Revolucion­arem el concepte del venda automàtica”, comenta. També ha entrat en el repartimen­t a domicili, amb una plataforma tecnològic­a pròpia i associat a empreses de lliurament a domicili.

A més, ha aconseguit catorze acords de cobranding amb diferents companyies i, per primera vegada, la marca entra en hotels. Entre els contractes ja signats en destaca un amb Meliá per portar el seu pernil al Barcelona Apollo. “Estem enllestint altres acords per a serveis Food&Beberage en hotels i establimen­ts turístics, amb cinc conceptes diferents”, afegeix.

Amb aquests nous projectes ja en marxa, Tomás espera “multiplica­r” la facturació el pròxim exercici. Per això, buscarà el suport en el creixement internacio­nal, amb una nova botiga als Estats Units (Miami) i cinc establimen­ts al Japó. A Espanya està a punt d’afegir als 119 comerços que té un gran espai gastronòmi­c al centre comercial de La Farga de l’Hospitalet de Llobregat. Ho ha anunciat a la seva emissora de referència, Radio TeleTaxi, on ha tornat després d’una absència de deu anys. “Per mi és històric”, diu amb afecte.

 ?? Miquel González / Shooting ?? Enrique Tomás, envoltat de pernils, a la seu de l’empresa de Badalona
Miquel González / Shooting Enrique Tomás, envoltat de pernils, a la seu de l’empresa de Badalona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain