La Vanguardia (Català-1ª edició)

El president d’Israel arremet contra la crueltat de l’Iran davant de Biden

- Washington. Correspons­al

El president d’Israel, Isaac Herzog, va aprofitar ahir la seva visita a la Casa Blanca per arremetre contra l’Iran davant de Joe Biden. Per triple partida: en relació amb la mort de la jove iraniana Mahsa Amini, assassinad­a per no fer servir el hijab adequadame­nt; amb referència al programa nuclear de Teheran, i respecte a la venda de drons amb què Rússia està atacant objectius civils a Ucraïna.

“Senyor president –va dir Herzog a Biden–, avui es compleixen 40 dies de la mort d’una dona iraniana que estava protestant, i avui el règim iranià està destrossan­t milers de ciutadans iranians; homes, joves i dones que es rebel·len perquè volen tenir les seves pròpies llibertats”. “L’Iran –va continuar– destrossa els seus propis ciutadans, s’està movent cap a l’obtenció d’armes nuclears i proveeix d’armes letals que estan matant civils innocents a Ucraïna”. Biden assentia amb el cap sense més ni més.

Després de la reunió, Herzog va dir que havia parlat amb el president dels Estats Units de tots aquests assumptes vinculats a l’Iran. Biden, per la seva part, va elogiar públicamen­t el “coratge” de Herzog per haver subscrit un pacte amb el Líban per delinear les fronteres marítimes. “És un avenç històric. Es va necessitar molt valor de la seva part per fer un pas endavant, va requerir coratge, principis i diplomàcia persistent. El felicito per això”, va dir el president dels EUA.

Herzog també es va reunir amb la presidenta de la Cambra de Representa­nts, Nancy Pelosi, el secretari d’Estat, Antony Blinken, i el conseller de Seguretat Nacional, Jake Sullivan.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain