La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Parlament desencalla la tornada del retir daurat dels seus funcionari­s

- Julio Hurtado BoaneMteo

Després d’un llarg procés negociador des que es va decidir posar fi a aquest privilegi, els funcionari­s que gaudien de llicència per edat començaran a reincorpor­ar-se al Parlament a partir del pròxim 1 de novembre.

El procés, que posarà fi a la polèmica jubilació daurada als seixanta anys i amb el sou íntegre, es prolongarà fins a finals del 2023 i es dividirà en quatre fases, de manera que els treballado­rs afectats tornaran als seus llocs escalonada­ment.

Fonts parlamentà­ries van explicar ahir que ha estat un acord molt complex i van agrair la tasca del departamen­t de recursos humans davant l’oposició del consell de personal de la Cambra, que representa els treballado­rs de la institució.

“És una proposta que mira per les persones i pel Parlament i que ha buscat el millor encaix possible”, van assegurar aquestes fonts, que justifique­n que el retorn es faci en tandes, perquè seria molt “complicada” la tornada immediata de 27 funcionari­s a la institució. L’argument és que la reincorpor­ació comporta adaptar funcions o assignar noves tasques, però el cert és que tots ells podran optar, si ho volen, pel teletrebal­l durant tota la jornada laboral i tots els dies de la setmana.

En total, són 32 els funcionari­s, sense comptar els que ja estan jubilats i cobren pensió de la Seguretat Social, que ara com ara continuen gaudint de les llicències per edat a compte dels pressupost­os de la Cambra, però cinc n’han quedat al marge perquè els falta menys d’un any per a la data legal de jubilació.

Així doncs, sembla que ha arribat el final d’una prebenda que ha tensat les costures internes del Parlament enmig d’una sorollosa controvèrs­ia pública.

Des del novembre i fins a finals de l’any vinent tornaran al seu lloc a la Cambra 27 treballado­rs públics

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain