La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els restaurant­s de la Barcelonet­a mantenen el ritme d’estiu

-

caiguda de vendes de més d’un 30% aquest mes.

Amb el termòmetre inusualmen­t vorejant els 25 graus durant el dia i sense baixar dels 20 durant bona part de la nit, s’aproxima el que la meteoròlog­a de rAC1, Mònica usart, ha qualificat de “castanyada tropical”. Ben mirat, la tardor no va començar tan malament. A finals de setembre hi va haver una temptativa de fred que va provocar que els més confiats canviessin d’armari i guardessin les sandàlies. Error. Llavors el sector de tèxtil de la llar havia fet provisió d’estoc. La pujada de la factura elèctrica augurava una prometedor­a temporada de venda de mantes i edredons. “I tot s’ha quedat totalment aturat”, afegeix jené, també director de La Mallorquin­a. “La demanda interna està tocada, el preu de la gasolina i de l’electricit­at, la inflació... Només ens faltava aquesta calor per desincenti­var la compra”, afegeix.

A les sabateries, el mateix. Entra en un dels establimen­ts de Portal de l’Àngel Wendy Hunter, oriünda de Massachuse­tts i barcelonin­a d’adopció. Porta unes sandàlies roses cridaneres que deixa de banda mentre treu uns mitjons gruixuts de la bossa de mà. Vol emprovar-se unes botes per caminar. se’n va de viatge. “Fa mesos que vam posar els botins i les botes, però tot està molt

Els comerciant­s temen que, si la calor s’allarga, les vendes de temporada es traslladin al ‘black friday’

molt aturat”, reconeix la dependenta. Ni les ofertes i les promocions especials per captar clientela no estan fent efecte.

Ara la preocupaci­ó dels comerciant­s és que les altes temperatur­es s’allarguin més dies, com indiquen les previsions, “perquè llavors la gent ja no comprarà peces d’hivern cares... s’esperaran al black friday, i els empresaris perden marge”, apunta salva Vendrell, president de la Fundació Barcelona Comerç. Adeu a les vendes de temporada.

Mentrestan­t al restaurant salamanca de la Barcelonet­a en Basil organitza l’espera dels clients que van arribant com si fos estiu i en Benito calcula que avui serviran dinar a entre 400 i 500 persones. Als xiringuito­s “des de les deu del matí és un no parar”, assegura l’encarregat de Chambao. Van reajustar personal els últims dies de setembre quan va refrescar i ara no donen l’abast. Al veí Xup Xup les paelles surten sense parar. “El migdia és una bogeria. Altres anys també hem allargat la temporada; el que és inusual és fer-ho amb aquesta calor”, celebra, suat, en Marcelo.

 ?? Ana Jiménez ?? A la terrassa del Chambao l’activitat comença a les deu del matí i és contínua fins a ben entrada la nit
Ana Jiménez A la terrassa del Chambao l’activitat comença a les deu del matí i és contínua fins a ben entrada la nit
 ?? Ana Jiménez ?? Amb el termòmetre a 26 graus, ahir la platja oferia aquest aspecte
Ana Jiménez Amb el termòmetre a 26 graus, ahir la platja oferia aquest aspecte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain