La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les víctimes del ‘rider’ ratifiquen les agressions sexuals i ell les nega

El tribunal accepta les noves proves de la fiscal, com la presència d’un mosso analista de la conducta criminal

- Mayka Navarro Barcelona

Les quatre presumptes víctimes d’abusos i agressions sexuals de l’home de 32 anys que des de dimecres es jutja a l’Audiència de Barcelona van ratificar ahir les seves acusacions contra l’individu. Les quatre dones van testificar a porta tancada i acompanyad­es cadascuna d’elles de la mossa d’esquadra que des que van presentar la denúncia les va ajudar a gestionar emocionalm­ent el llarg i dur procés que tenien al davant. Dues d’elles, a més a més, van respondre a totes les preguntes acompanyad­es dels seus pares, a qui el magistrat president de la sala novena va permetre l’accés.

El judici contra el repartidor de menjar, que s’aprofitava precisamen­t de la indumentàr­ia d’una coneguda empresa de repartimen­t a domicili per accedir als portals que es convertien en l’escenari de les seves atrocitats, marcarà un procedent. La sessió de dimarts va ser suspesa vint-iquatre hores després que la fiscal de la sala, Alexandra García Tabernero, sol·licités ampliar la prova afegint-hi el testimoni de diversos policies, entre els quals un mosso analista en conducta criminal que durant la investigac­ió va elaborar un informe sobre les pautes de comportame­nt del detingut. El policia pertany a la unitat contra agressions sexuals (uCAs), encarregad­a de la investigac­ió.

Abans que comencés la sessió, la defensa de l’acusat, representa­da per David sans, va advertir que la fiscal havia fet en deu dies “la feina que no havien fet l’altre fiscal i el magistrat durant la instrucció”, i es va oposar als nous testimonis, malgrat que en cap moment no va al·legar indefensió.

Després de la seva intervenci­ó i una altra petita aturada, el tribunal va anar admetent prova per prova, donant per bona la seva conveniènc­ia. No només va acceptar el relat que puguin aportar els nous policies citats, sinó que també va permetre que

durant determinat­s interroga

toris s’exhibeixin peces de convicció com la bicicleta que utilitzava el sospitós o la gorra que va permetre als investigad­ors identifica­r-lo i relacionar-lo amb els quatre fets a través de les imatges de càmeres.

A petició de la fiscal es permetrà també que es reprodueix­i el vídeo de l’última agressió sexual que va patir una de les víctimes i que l’acusat va gravar amb el seu telèfon mòbil. Per evitar que la dona hagués de tornar a veure les imatges de la seva pròpia violació, serà la mossa que va elaborar l’informe qui acreditarà la identitat de la víctima a la sala.

La sessió va arrencar amb l’interrogat­ori a l’acusat, que només va respondre al seu advocat i que va negar amb un monosíl·lab els

Les quatre víctimes van declarar acompanyad­es d’una mossa darrere d’un paravent

quatre assalts sexuals. Es va limitar a respondre amb un “no” i a assegurar que pateix un trastorn relacionat amb el consum de les drogues per al qual està seguint un tractament.

Tres de les quatre víctimes havien identifica­t el sospitós durant la instrucció. Ahir van admetre que no havien vist un tatuatge que portava i una va assegurar que li va semblar que el seu agressor estava sota els efectes de les drogues.

La Fiscalia en el seu relat detalla com l’acusat va assaltar les quatre dones, entre el 29 de novembre del 2020 i el 22 de gener del 2021. En aquell moment treballava de repartidor amb la llicència prestada per un rider a qui pagava un percentatg­e i que ahir també va declarar.

 ?? MaarB eBlBoon ?? Primera sessió del judici contra un rider acusat d’abusos i agressions sexuals a Barcelona
MaarB eBlBoon Primera sessió del judici contra un rider acusat d’abusos i agressions sexuals a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain