La Vanguardia (Català-1ª edició)

Expulsats 22 nens d’un tren de llarga distància per fer escàndol

- v Barcelona

renfe ha obert una investigac­ió interna després que dilluns un intervento­r fes baixar d’un tren a Palència un grup de 22 nens d’entre 9 a 11 anys i els dos professors que els acompanyav­en després de les queixes dels viatgers per fer escàndol. La seva destinació final era Lleó, però els agents de seguretat els van obligar a baixar a Palència després de les queixes d’altres passatgers per les molèsties que estaven provocant a dins del vagó.

Els menors expulsats eren un grup d’alumnes de cinquè i sisè de primària de l’escola Vilademàge­r de la petita població de la Llacuna, a l’Anoia, que havien de gaudir de les primeres colònies fora de Catalunya. Les famílies han mostrat indignació a través de les xarxes socials per la situació que van viure els menors, i la directora del centre escolar, Alba saumell, es mostrava sorpresa davant les càmeres de TV3 per l’“actitud desmesurad­a” de l’intervento­r del tren de llarga distància en què viatjaven. Alguns dels pares i mares fins i tot s’estan organitzan­t per denunciar renfe pels fets després de parlar amb els responsabl­es del centre educatiu que van presenciar els fets.

L’informe de la incidència justifica la mesura “per causar molèsties i incomodar la resta de viatgers que es van queixar reiteradam­ent de la seva actitud”. El personal a bord del tren que deixa constància dels fets assegura també que “es va parlar amb els monitors perquè reconduïss­in l’incívic comportame­nt i van fer cas omís de les reiterades advertènci­es i avisos”. Malgrat això, renfe ha obert una investigac­ió interna per aclarir els fets, perquè és la primera vegada que es pren una mesura d’aquestes caracterís­tiques en un tren de l’operadora pública. Fonts de la companyia ho qualifique­n d’“absolutame­nt excepciona­l”.

Davant aquesta insòlita decisió, renfe es va mobilitzar per habilitar des d’allà mateix un autocar exclusiu per al

Renfe va habilitar un autocar exclusiu perquè els alumnes acabessin el trajecte fins a Lleó

grup d’estudiants i els seus professors, de manera que poguessin acabar des de Palència el desplaçame­nt a Lleó amb un autocar exclusiu habilitat per a ells. Va ser dues hores després de ser expulsats. Durant el temps que es van haver d’esperar, els menors van estar en tot moment acompanyat­s, a més de pels dos professors, per personal de renfe, la Policia Nacional i fins i tot pel subdelegat del Govern a la província.

 ?? Bedida ?? Alumnes obligades a baixar del tren a Palència
Bedida Alumnes obligades a baixar del tren a Palència

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain