La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘El món a RAC1’, premi Ondas al millor programa de ràdio

Jordi Basté: “Molt content per un premi que és per a tot l’equip”

- Francesc Puig Barcelona

El món a RAC1, el magazine radiofònic informatiu líder de manera ininterrom­puda a Catalunya des del 2009, va ser reconegut ahir amb un premi Ondas. L’espai dirigit i presentat pel periodista Jordi Basté va ser guardonat en la categoria de “millor programa de ràdio” en aquesta 69a edició dels prestigios­os guardons que concedeix la Ser.

El premi va ser concedit “per haver trencat les cotilles dels programes matinals de ràdio”, segons el jurat, que destacava l’esforç “per muntar i, sobretot, desmuntar l’escaleta del programa en funció de l’actualitat amb enorme naturalita­t”, així com “per la seva capacitat de marcar l’agenda informativ­a del dia” i “per tenir una especial sensibilit­at per la cultura”.

Aquest és el tercer Ondas que recollirà Basté, al capdavant del programa des del 2007. Anteriorme­nt va ser guardonat a títol personal per la seva trajectòri­a profession­al el 2011 i com a millor presentado­r radiofònic el 2018. El periodista va afirmar, després de conèixer la notícia, que se sentia “molt content perquè és un premi que és per a tot l’equip”. Amb aquest Ondas, la ràdio del Grup Godó ja acumula vuit guardons.

A més d’El món a RAC1, també van ser premiats, en la categoria de ràdio, Carles Francino per la seva trajectòri­a profession­al, i la cobertura de RNE de la guerra d’Ucraïna, encarnada en la figura del periodista Fran Sevilla. Una cobertura del conflicte bèl·lic que també va ser premiada en la seva versió televisiva duta a terme per RTVE. La corporació pública va rebre, a més, un Ondas pel concurs Saber

y ganar, mentre que Andreu Buenafuent­e va ser elegit millor presentado­r per

Late Motiv.

En ficció, es va premiar en la categoria de comèdia La que se avecina (Mediaset), i en drama, Cardo (Atresmedia). I en interpreta­ció es va reconèixer la feina de Javier Cámara i Elena Rivera. També van rebre un Ondas Joc de cartes (TV3) i la docusèrie 800 metros (Netflix).

I pel que fa als premis de música, es va lliurar un Ondas a Luz Casal per la seva trajectòri­a, a Dani Fernández com a fenomen musical de l’any, mentre que el Festival de la Porta Ferrada rebia una menció especial per la seva 60a edició.

 ?? Miquel González / Shooting ?? Jordi Basté dirigeix i presenta el programa des del 2007
Miquel González / Shooting Jordi Basté dirigeix i presenta el programa des del 2007

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain