La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’espanyol guanya tres milions de parlants nadius però perd estudiants

- Madrid

L’ús i coneixemen­t de l’espanyol ha crescut a tot el món, amb gairebé 500 milions de parlants nadius, 3 milions més que el 2021, però aquest augment ha frenat per les conseqüènc­ies de la pandèmia, de la mateixa manera que ha baixat el nombre d’estudiants. Aquestes són algunes de les dades de l’anuari de l’Institut Cervantes sobre El español en el mundo, presentat ahir, que posen de manifest que el nombre de parlants continuarà creixent les pròximes cinc dècades, però el seu pes relatiu disminuirà de manera progressiv­a d’aquí a final de segle.

L’espanyol té 496 milions de parlants nadius, i 595 milions (quatre més que el 2021) si s’hi afegeixen els que tenen competènci­a limitada i els estudiants. Continua sent la segona llengua materna, després del xinès, i la quarta en el còmput global. Però, segons l’informe, s’ha reduït el ritme de creixement de la comunitat hispanopar­lant per les tendències demogràfiq­ues.

A més, l’impacte de la covid ha causat un excés de mortalitat als països on l’espanyol és llengua oficial, amb un milió i mig de defuncions. La pandèmia també ha influït en la reducció del nombre d’estudiants, per les restriccio­ns en la

La pandèmia ha reduït el nombre d’alumnes, segons l’informe anual de l’Institut Cervantes

mobilitat: van ser 320.000 menys, per la qual cosa s’han situat en 23.748.298.

El director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero, va recordar l’expansió del centre, present en 92 ciutats de 47 països, a què se sumen les dues seus d’Espanya. Les pròximes obertures seran a Seül (Corea del Sud) i Bangalore (Índia).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain