La Vanguardia (Català-1ª edició)

La nova llei de l’Esport inclou una clàusula ‘anti Piqué’

- Juan B. Martínez BArcelonA

Si Gerard Piqué volgués establir un nou acord amb la Federació Espanyola de Futbol de Luis Rubiales a través de la seva empresa Kosmos com el que els va vincular, mitjançant comissions, per a l’organitzac­ió de la Supercopa a l’Aràbia Saudita, ja no seria legal.

Ho estableix de manera explícita la nova llei de l’Esport, la redacció de la qual ja està tancada i passarà a ser votada al Congrés dels Diputats. En el text no s’esmenta Piqué, però l’apartat B de l’article 47 inclou una clàusula que evoca la relació comercial que van establir el defensa del Barcelona, la Federació Espanyola i Aràbia Saudita pel que fa a la Supercopa. Aquest apartat diu el següent: “Per a l’organitzac­ió d’aquestes activitats i competicio­ns esportives oficials d’àmbit estatal no es podrà establir cap relació comercial amb un esportista en actiu susceptibl­e de participar-hi”.

Es tracta d’una esmena que es va incloure a proposta del Partit Popular i que va rebre el suport del PSOE i d’Unides Podem. “Hi ha un exemple clar, oi? No he d’esmentar cap nom. Un president d’una federació no pot tenir una relació comercial amb un esportista que formi part d’una competició que organitzi aquella mateixa federació”. Són paraules del diputat del PP Javier Merino, autor intel·lectual d’aquesta clàusula.

A l’abril El Confidenci­al revelava el paper de l’empresa de Piqué en l’acord per portar la Supercopa a l’Aràbia Saudita. Un cas que va aixecar molta polseguera però que en aquell moment no era il·legal, com s’encarregav­a de subratllar el futbolista en uns àudios que van sortir a la llum. Quan entri en vigor la llei de l’Esport aquesta clàusula no tindrà efectes retroactiu­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain