La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Atlètic, un drama

Carrasco falla un penal a l’últim minut i també es queda fora

- Carlos Novo Madr d

2 B. Leverkusen 2 At. madrid

L’Atlètic també es va unir al FC Barcelona i al Sevilla i va ser eliminat de la Champions aquesta cinquena jornada. L’eliminació dels matalasser­s va ser d’allò més cruel i esperpènti­ca. Amb la golejada del Porto a Bruges (0-4) necessitav­a guanyar per mantenir les opcions i anar a Do Dragão a buscar la victòria la setmana que ve. El partit contra el Leverkusen va ser descontrol­at i amb moltes oportunita­ts. Quan l’Atlètic ja es veia perdut, amb 2-2 al marcador i el partit acabat, l’àrbitre francès, Turpin, va xiular penal per mà d’Hincapie. Es va armar un bon embolic, amb entrenador­s i suplents al camp, però es va mantenir la decisió. Carrasco va tirar el penal, el va rebutjar el porter i el cop de cap subsegüent de Saúl se’n va anar al travesser. El que li passa a l’Atlètic no li passa a ningú.

Els matalasser­s ara aniran a Portugal, però només per mirar d’assegurar-se la tercera plaça, que dona dret a l’Europa League.

La nit va ser d’infart per a l’Atlètic. Els de Simeone s’espavilen bé en partits tancats, de resultats curts. El seu ideal és marcar aviat i cedir la pilota, replegat en bloc baix per sortir a la contra.

I tot el pla se’n va anar en orris molt aviat. El Leverkusen, un

equip normalment tou enrere però mortal a la contra, va marcar de seguida, al cap de nou minuts, i va obligar l’Atlètic a un joc exaltat, un anar i venir desenfrena­t que va convertir els dos porters en herois.

El drama per a l’Atlètic va ser que, molt poc després d’empatar Carrasco, als 22, va encaixar

un segon gol als 29, en una contra que va definir amb qualitat Hudson Odoi.

Els matalasser­s van tornar a empatar ja tot just començar el segon temps, als 50, en una rematada col·locada de Rodrigo De Paul, ja indultat definitiva­ment per Simeone. Quan encara faltaven 40 minuts, el resultat no li convenia a cap dels dos, cosa que va provocar nervis generals i moltes imprecisio­ns.

Les ocasions es van succeir. L’Atlètic tenia més la pilota i jugava molt més ficat el camp del Leverkusen, però Saúl i Griezmann es van trobar una vegada i una altra amb el porter alemany, Hradecky.

Tampoc no és que l’Atlètic jugués tranquil enrere, perquè el Bayer no contraatac­ava gaire, però, quan ho feia, les seves rematades tenien molt més perill que l’Atlètic. Oblak va ser providenci­al en un parell de parades.

Al 87, en plena desesperac­ió, Simeone va treure un central, Giménez, per João Félix, cosa dona una idea del poc que compta la jove estrella.

A l’afegit, l’Atlètic va treure l’èpica. Oblak se’n va anar a l’atac com un jugador més. Després va venir el penal i la possibilit­at del miracle va cobrar cos. Però ni de miracle es va quedar l’Atlètic en aquesta Champions.

Els blanc-i-vermells hauran de guanyar a Do Dragão el Porto per assegurar-se la plaça a l’Europa League

 ?? JaVIER SORIaNO / auP ?? Antoine Griezmann lamentant l’eliminació dels matalasser­s ahir a Porto
JaVIER SORIaNO / auP Antoine Griezmann lamentant l’eliminació dels matalasser­s ahir a Porto

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain